Έγκυος στην τρίχα

Κάθε εγκυμοσύνη έχει συμπτώματα και κάποιες παρενέργειες. Επίσης κάθε έγκυος γυναίκα είναι μοναδική και οι αλλαγές στο σώμα και στα μαλλιά της είναι διαφορετικές. Είναι καλό κατά τη διάρκεια της κύησης η έγκυος να φροντίζει το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής της. Επειδή οι ορμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάζουν απότομα, παρατηρείται από το πρώτο κι όλας τρίμηνο αλλαγή στα μαλλιά μιάς εγκύου. Κάποιες έγκυες έχουν πλούσια και υγιή μαλλιά και κάποιες άλλες αδύναμα και λιπαρά. Ενδέχεται κάποιες έγκυες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή και μετά τον τοκετό να έχουν τριχόπτωση. Φυσικά κάποιους μήνες μετά τον τοκετό το πρόβλημα της τριχόπτωσης διορθώνεται και αποκαθίστανται τα χαμένα μαλλάκια.
Παρόλα αυτά είναι καλό να φροντίζετε τα μαλλιά σας και να προσέχετε σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αρχικά μην βάφετε τα μαλλιά σας. Οι βαφές περιέχουν τοξικές, χημικές ουσίες που δεν ενδείκνυνται κατά τη διάρκεια της κύησης. Επίσης ερεθίζουν το δέρμα και ταλαιπωρούν την τρίχα. Επίσης για κάποιο χρονικό διάστημα μην χρησιμοποιείτε προϊόντα styling γιατί ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας. Προτιμήστε να φαρμακευτικά ή τα φυτικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Μην ξεχνάτε πως η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών σας. Γι αυτό να κάνετε σωστή και υγιεινή διατροφή και θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα και λαμπερά.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Έγκυος στην τρίχα"

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.

 • Κόλπα για εύκολο θηλασμό

  Ο θηλασμός είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης. Ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για τη μανούλα αλλά και για το μωράκι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μητρικό γάλα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του βρέφους και δεν συγκρίνεται με τα γάλατα του εμπορίου.

 • Απαγορευμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  Σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες είναι λαίμαργες και πιο επιρρεπείς στις γαστρονομικές απολαύσεις αλλά πρέπει να γνωρίζουν και τις επιπτώσεις των τροφών στην υγεία του εμβρύου.

 • Ο σύντροφος στη γέννα

  Ο σύντροφος μιάς γυναίκας είναι πολύτιμος κατά τη διάρκεια του τοκετού. Πολλά είναι τα ζευγάρια που παρακολουθούν μαθήματα ώστε η διαδικασία της γέννας να γίνει ευκολότερη για τη γυναίκα και η συμβολή του άντρα να γίνει πολύτιμη.