Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας. Μόνο αν είστε και οι δύο έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα πρέπει να το προσπαθήσετε. Ακόμη κι αν ο σύντροφό σας δεν είναι έτοιμος για ένα δεύτερο παιδάκι οφείλετε να το σεβαστείτε. Επίσης είναι καλό να κάνετε μία επίσκεψη στον γυναικολόγο σας και να κάνετε το ετήσιο τεστ Παπ για να έχετε έναν ολοκληρωμένο γυναικολογικό έλεγχο. Επίσης είναι καλό να κάνετε εξετάσεις αίματος ώστε να δείτε σε τι επίπεδα βρίσκεται ο σίδηρος, η φεριτίνη και το φολικό οξύ. Είναι θεμιτό να κάνετε σωστή διατροφή και να γεμίσετε το ψυγείο σας με υγιεινά τρόφιμα. Η σωστή διατροφή βοηθάει πολύ την έγκυο γυναίκα και πριν τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Επιπλέον αν κόψετε τους πολλούς καφέδες, το αλκοόλ και το κάπνισμα είναι πιο πιθανό να συλλάβετε παιδάκι. Επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα. Κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης τα ούλα και τα δόντια της εγκύου γίνονται πιο ευαίσθητα γι αυτό πρέπει να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο ώστε να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της κύησης την αντιβίωση. Ακόμη και οι βαφές είναι καλό να αποφεύγονται. Γι αυτό επιλέξτε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σας ώστε να μην χρειαστεί να βάψετε τα μαλλιά σας, κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι έγκυες πρέπει να προσπαθήσουν να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ιδανικό τους βάρος. Όσο περισσότερα κιλά είναι μια γυναίκα, τόσο πιο δύσκολα θα συλλάβει.
Εφόσον θέλετε να κάνετε ένα δεύτερο παιδάκι πρέπει να ελέγχετε τα φάρμακα που παίρνετε. Γι αυτό είναι καλό να ενημερώσετε τον παθολόγο σας και το γυναικολόγο σας και να σταματήσετε κάποια φάρμακα ή να πάρετε τα κατάλληλα, που δεν θα βλάψουν το μωράκι σας. Σημαντική παράμετρος για την απόφαση ενός δεύτερου παιδιού είναι ο οικονομικός προϋπολογισμός. Τα μωρά έχουν πολλά έξοδα καθώς και η ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Γι αυτό προσπαθήστε να επιλέξετε να κάνετε ένα δεύτερο παιδάκι όταν δεν θα είστε οικονομικά πιεσμένοι ώστε να μην έχετε και αυτό το άγχος. Τέλος, μειώστε το άγχος γιατί έρευνες δείχνουν πως το άγχος μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης.
Κάθε εγκυμοσύνη είναι ένα δώρο. Γι αυτό προετοιμαστείτε σωστά για να φέρετε ένα ακόμη παιδάκι στη ζωή σας. Γιατί όχι και ένα τρίτο αργότερα;

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;"

 • Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

  Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο.

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.

 • Είναι ασφαλές το μωρό μου;

  Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν για την ασφάλεια του μωρού τους. Είναι καλό να είναι λιγάκι προσεκτικές αλλά να μην έχουν περιττό άγχος, μιάς και η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αποτελεί μία περίοδο άγχους αλλά μία περίοδο χαράς και γλυκιάς αναμονής.

 • Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

  Σαφώς και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια νιώθουν πως ο γάμος τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση των παιδιών τους. Μήπως όμως ο καινούργιος ρόλος του γονιού ακυρώνει τον ρόλο του συντρόφου; Οι περισσότεροι γονείς έχουν ως προτεραιότητα τα παιδιά τους.