Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο. Καταρχήν μην ακούτε τις συμβουλές όλων, όσο και αν είναι καλοπροαίρετες. Η γνώση διώχνει μακρυά το φόβο γι αυτό ενημερωθείτε και ηρεμήστε. Άλλωστε η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ όμορφη περίοδος για τη γυναίκα, είναι κρίμα να την αντιμετωπίζουμε ως νόσημα.
Το μεγαλύτερο άγχος μιας εγκύου γυναίκας είναι η πιθανότητα αποβολής. Ειδικά όταν μία γυναίκα έχει αποβάλλει στο παρελθόν φοβάται ακόμη περισσότερο. Θυμηθείτε απλά πως η αποβολή, από τη στιγμή που ο γυναικολόγος ακούσει την καρδούλα του εμβρύου, έχει πιθανότητα να συμβεί 3%. Απλά πρέπει να προσέχετε και να μην κάνετε απότομες κινήσεις ή να κουραζόσαστε υπερβολικά. Ευκαιρία για ξεκούραση λοιπόν. Κάποιες έγκυες γυναίκες φοβούνται μήπως γεννήσουν πρόωρα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες περιπτώσεις, όπως να είναι η έγκυος άνω των 40 ετών ή να έχει ιστορικό σε μία πρόωρη εγκυμοσύνη είναι στο χέρι της να μην γεννήσει πρόωρα. Καταρχήν ακολουθώντας τις συμβουλές του γυναικολόγου της και όντας συνεπής στα ραντεβού με το γυναικολόγο της. Επίσης είναι καλό να περπατάει, να τρώει σωστά και γενικότερα η έγκυος να προσέχει το σώμα της. Έτσι δεν θα υπάρχει ο φόβος για έναν πρόωρο τοκετό.
Για μία ήρεμη μέλλουσα μανούλα πρέπει να πούμε πως υπάρχει και η πιθανότητα μιας ουρολοίμωξης. Η ουρολοίμωξη είναι ένα συχνό φαινόμενο μιας εγκυμοσύνης. Είναι καλό αν νιώσετε τσούξιμο ή κάψιμο να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Επίσης η έγκυος γυναίκα πρέπει να πίνει πολύ νερό και να πηγαίνει αμέσως στην τουαλέτα αν θέλει να ουρήσει. Οι συσπάσεις προκαλούν ανησυχία σε μία μέλλουσα μανούλα. Είναι όμως απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν. Οι συσπάσεις προετοιμάζουν την έγκυο γυναίκα για την στιγμή του πολυπόθητου τοκετού. Φυσικά όταν πλησιάζει η ημέρα του τοκετού θα καταλάβει η έγκυος πως οι συσπάσεις είναι διαφορετικές, συνοδεύονται με πόνο στην κοιλιά και στη μέση και είναι ολοένα και πιο συχνές.
Μία έγκυος γυναίκα είναι πιο ήρεμη αν δεν αρρωστήσει. Παρόλα αυτά είναι πιθανόν να αρρωστήσει, παρά τη σωστή διατροφή και το κατάλληλο ντύσιμο. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι καλό να ειδοποιήσετε τον γυναικολόγο σας ώστε να σας δώσει την κατάλληλη αντιβίωση. Δεν πρέπει να πάρετε κάποιο χάπι αν δεν συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας διότι ίσως βλάψει το μωράκι σας. Αν δείτε κηλίδες από αίμα στο εσώρουχό σας, ρωτήστε άμεσα τον γυναικολόγο σας. Είναι απόλυτα λογικό μία έγκυος γυναίκα να ανησυχεί για πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και συχνά όχι ανησυχητικές. Γι αυτό μέλλουσες μαμάδες ηρεμήστε και να σκεφτόσαστε θετικά. Άλλωστε γι αυτό είναι και ο γυναικολόγος σας για να είναι δίπλα σας ανά πάσα στιγμή. Το άγχος είναι κακός σύμμαχος στην εγκυμοσύνη γι αυτό χαλαρώστε και όλα θα πάνε καλά.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ήρεμη μέλλουσα μανούλα"

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Η φίλη σας η ζυγαριά

  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και να αποζητούν γλυκά. Οι συχνές λιγούρες μιας εγκύου γυναίκας αποτελούν έναν λόγο για να πάρει περιττά κιλά. Τα γλυκά, οι σοκολάτες, τα μπισκότα και όλες οι γλυκές λιχουδιές αποτελούν πειρασμό για μία έγκυο γυναίκα.

 • Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

  Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.