Αναθέρμανση μιάς σχέσης

Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που μετά από κάποια χρόνια γάμου αισθάνονται ότι έχουν οδηγηθεί σε ένα τέλμα. Ενώ υπάρχει αγάπη και ανθρώπινο ενδιαφέρον αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ερωτική φλόγα και το πάθος τείνει να εξαφανιστεί.
Κάποιες φορές το ζευγάρι δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Οι άντρες αδρανούν και οι γυναίκες το "ρίχνουν" στο φαγητό. Είναι λογικό μετά από κάποια χρόνια σχέσης ή γάμου το ζευγάρι να νιώσει μία φθορά. Το ζευγάρι πρέπει απλά να σκεφτεί ότι μία τέτοια φάση έχει κάποια λογική βάση: Απλά η σχέση από διασκεδαστική γίνεται πρακτική. Τα προβλήματα, το άγχος για την επίλυση των πρακτικών ζητημάτων, το άγχος των παιδιών, η ανησυχία για τα οικονομικά και γενικότερα η ανησυχία για το κοινό μέλλον δημιουργούν στο ζευγάρι την αίσθηση της ρουτίνας. Επίσης στην αρχή του γάμου το ζευγάρι φροντίζει για την εξωτερική του εμφάνιση, διασκεδάζει συχνά, κάνει εκπλήξεις ο ένας στον άλλο και γενικότερα προσπαθούν να ενθουσιάσουν ο ένας τον άλλο.
Κατά κοινή παραδοχή οι "σοβαρές" σχέσεις και ο γάμος κάποιες φορές γίνονται "βαρετά" και λειτουργικά. Γι αυτό αν θέλετε να αναθερμάνετε τη σχέση σας προσπαθήστε να διασκεδάζετε όπως τα πρώτα χρόνια. Η διασκέδαση βοηθάει πολύ τα ζευγάρια ώστε να ξαναβρούν το χαμένο ερωτικό πάθος και να ερωτευτούν ξανά. Ένα ρομαντικό ταξίδι μακρυά από τα προβλήματα της καθημερινότητας θα δώσει μία πνοή φρεσκάδας και ανανέωσης στο γάμο. Προσπαθήστε να επαναπροσδιορίσετε όσα σας ένωσαν και όσα ερωτευτήκατε ο ένας στον άλλο. Τα προβλήματα υπάρχουν πάντα αλλά είναι καλό να μην τα αφήνετε να επηρεάζουν το ερωτικό κομμάτι του γάμου. Επίσης το φλερτ, οι μικρές εκπλήξεις και οι ρομαντικές βόλτες βοηθούν στην αναθέρμανση της σχέσης. Όταν υπάρχει ουσιαστική αγάπη ανάμεσα στο ζευγάρι το πάθος θα ξαναφουντώσει και η σχέση θα αναθερμανθεί.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Αναθέρμανση μιάς σχέσης"

 • Παντρεμένοι και ερωτευμένοι

  Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;". Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο έρωτας μετατρέπεται σε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση. Μήπως όμως σε αυτό το σημείο χάνεται η μαγεία του έρωτα;

 • Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι

  Θα ήταν ιδανικό δύο άνθρωποι που παντρεύτηκαν, να μην βαριούνται ποτέ. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν κάποιες στιγμές ρουτίνας. Συνήθως οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο, όταν βαριούνται. Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν τρόπους ώστε να μην βαριούνται.

 • Εποικοδομητικοί καβγάδες

  Οι καβγάδες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετά παντρεμένα ζευγάρια. Μπορούν όμως αυτοί οι καβγάδες να είναι εποικοδομητικοί; Κάποιοι υποστηρίζουν πως όταν καβγαδίζουν με τον ερωτικό τους σύντροφο, αφού ηρεμήσουν, τον ποθούν περισσότερο. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα.

 • Είναι ο άντρας της ζωής μου;

  Οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν τον ιδανικό σύντροφο. Είναι όμως ο ιδανικός σύντροφος ή "παραμυθιάζουμε" τον εαυτό μας γιατί είμαστε ανασφαλείς και φοβόμαστε τη μοναξιά; Πολλές γυναίκες έχουν την τάση να πείθουν τον εαυτό τους ότι βρήκαν τον ιδανικό άντρα, τον έναν και μοναδικό. Είναι όμως έτσι;

 • Η ζήλεια στο γάμο

  Ένα συχνό φαινόμενο σε πολλά παντρεμένα ζευγάρια είναι η ζήλεια. Αν και οι γυναίκες κατά κοινή παραδοχή ζηλεύουν περισσότερο, υπάρχουν και αρκετοί άντρες που ζηλεύουν τη γυναίκα τους. Πολλές φορές νομίζουμε πως η ζήλεια είναι ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος.