Απαγορευμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες είναι λαίμαργες και πιο επιρρεπείς στις γαστρονομικές απολαύσεις αλλά πρέπει να γνωρίζουν και τις επιπτώσεις των τροφών στην υγεία του εμβρύου. Είναι ορθό να πάρετε τη γνώμη ενός διατροφολόγου και φυσικά του γυναικολόγου σας για τις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε και για τις ποσότητες των τροφών που πρέπει να λαμβάνετε.
Καταρχήν οι έγκυες γυναίκες πρέπει να τρώνε καλά ψημένο κρέας και καλά ψημένα πουλερικά. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν το μικρόβιο της σαλμονέλας. Επίσης είναι καλό να αποφεύγουν τα ωμά αβγά και να ωμά ψάρια για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Επιπλέον οι έγκυες απαγορεύεται να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα μη παστεριωμένα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουν βακτήρια. Οι έγκυες πρέπει να αποφεύγουν τα ψάρια με μεγάλη περιεκτικότητα υδραργύρου, όπως είναι ο ξιφίας, ο καρχαρίας και το σκουμπρί. Τα οινοπνευματώδη ποτά είναι "βλαβερά" για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι καλό κατά τη διάρκεια της κύησης να μην πίνετε πολλά καφεϊνούχα ροφήματα, όπως καφέ, τσάι, αναψυκτικά και ρόφημα σοκολάτας. Αντί αυτών επιλέξτε γάλα και χυμούς από φρούτα. Τα ανθυγιεινά σνακ, πατατάκια, γαριδάκια κτλ. είναι καλό να αποφεύγονται και γενικότερα να υπάρχουν υγιεινές τροφές στη διατροφή μιάς εγκύου. Ας μην ξεχνάμε και τους κανόνες υγιεινής: Το σχολαστικό πλύσιμο του πάγκου της κουζίνας, το καλό πλύσιμο των λαχανικών και των φρούτων και τη σωστή αποθήκευση και κατάψυξη των τροφίμων. Η διατροφή μιάς εγκύου είναι σημαντική χωρίς όμως να γίνεται εμμονή.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Απαγορευμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης"

 • Πώς να χάσουμε κιλά μέχρι το γάμο

  Οι περισσότερες νύφες αγχώνονται πολύ για την ημέρα του γάμου τους. Επειδή το νυφικό φόρεμα συνήθως οι νύφες το αγοράζουν κάποιους μήνες πριν τη γαμήλια τελετή, υπάρχει ο φόβος της αύξησης βάρους. Επίσης αρκετές είναι οι νύφες που πρέπει να χάσουν κιλά ώστε να "χωρέσουν" στο νυφικό των ονείρων τους.

 • Συμβουλές για τη σωστή διατροφή της εγκύου

  Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μία ίδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Έρευνες δείχνουν πως οι διατροφικές συνήθειες μιάς γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, επηρεάζουν την υγεία του παιδιού αλλά και τη δική της. Η σωστή διατροφή βοηθάει ώστε η εγκυμοσύνη να είναι υγιής και ο τοκετός ευκολότερος.

 • Η φίλη σας η ζυγαριά

  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και να αποζητούν γλυκά. Οι συχνές λιγούρες μιας εγκύου γυναίκας αποτελούν έναν λόγο για να πάρει περιττά κιλά. Τα γλυκά, οι σοκολάτες, τα μπισκότα και όλες οι γλυκές λιχουδιές αποτελούν πειρασμό για μία έγκυο γυναίκα.

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.