Γεύματα παιδιών και καλοκαίρι

Τα παιδιά για να μεγαλώσουν με σωματική και ψυχική υγεία πρέπει να τρώνε σωστά και υγιεινά. Συνήθως το καλοκαίρι οι γονείς είναι πιο χαλαροί και το πρόγραμμα των παιδιών επίσης. Γι αυτό και κάποιες φορές οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών αλλάζουν προς το χειρότερο. Στις διακοπές τα παιδιά ακολουθούν το πρόγραμμα των γονιών, κατά συνέπεια παραλείπουν κάποια γεύματα. Είναι σύνηθες να παραλείπουν το μεσημεριανό φαγητό και αντί αυτού να τρώνε ένα γεύμα το απόγευμα. Αυτό είναι λάθος γιατί τα παιδιά παραλείπουν βασικά γεύματα κατά συνέπεια λιγότερες θερμίδες, από όσες απαιτούνται για την σωστή ανάπτυξή τους. Τα παιδιά έως τα τρία τους χρόνια πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά 1.300 θερμίδες, μέχρι τα έξι 1.800 θερμίδες και μετά τα έξι 2.000 θερμίδες. Οι γονείς είναι καλό να μην παραλείπουν τα γεύματα των παιδιών, να τους δίνουν πολλά φρούτα, λαχανικά και υγρά. Ακόμη και ένα χαμηλό σε θερμίδες γεύμα είναι προτιμότερο από το να μην φάνε καθόλου τα παιδιά. Επίσης ακόμη και τα υγιεινά σνακ προσφέρουν ενέργεια στα παιδιά και φυσικά καλή υγεία.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Γεύματα παιδιών και καλοκαίρι"

 • Παιδική παχυσαρκία

  Πλέον η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μία πραγματικότητα στον Δυτικό κόσμο. Ειδικότερα στην Ελλάδα, έρευνα δείχνει, πως το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών, σε ηλικίες 8-12 είναι 26,9% και το ποσοστό, σε ηλικίες 12- 18 ετών αγγίζει το 20% για αγόρια και το 8% για κορίτσια. Το εύλογο ερώτημα είναι: "Πώς αντιμετωπίζεται η παιδική παχυσαρκία;".

 • Tips για την αντιμετώπιση της "νεοφοβίας"

  Η νεοφοβία είναι ο φόβος απέναντι στις νέες τροφές και είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, για τα παιδιά που είναι μεγαλύτερα των τριών ετών. Τα παιδιά μετά τα τρία έτη γίνονται πιο διστακτικά στις νέες γεύσεις. Υπάρχουν όμως τρόποι ώστε τα μωρά να δοκιμάσουν τα νέα φαγητά.

 • Tips για την διατροφή των παιδιών

  Η διατροφή των παιδιών είναι ακρογωνιαία για την καλή υγεία τους. Οι γονείς είναι αυτοί που με το παράδειγμά τους θα μάθουν στα παιδιά να τρέφονται σωστά και υγιεινά ώστε να γίνουν δυνατά και υγιή. Κάποια tips για μία σωστή διατροφή των παιδιών είναι τα εξής:

 • Τροφές για μυαλό ξυράφι

  Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τροφές για πιο καλή απόδοση των μαθητών στο σχολείο. Κάποιες τέτοιες τροφές είναι οι εξής:

 • Καλοκαίρι και παιδική διατροφή

  Πολλές οικογένειες ήδη κάνουν διακοπές με τα παιδιά τους και άλλες ετοιμάζονται να φύγουν. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία καλή ευκαιρία για τους γονείς, να προσφέρουν μαθήματα υγιεινής και σωστής διατροφής στα παιδιά τους. Εξαιτίας της ζέστης είναι καλό τα παιδιά να τρώνε μικρά και όχι βαριά γεύματα.