Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι πολύ σημαντική από τη γέννηση του παιδιού μέχρι την εφηβεία του. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να παρέχει ασφάλεια και δημιουργική διάθεση στο παιδί. Είναι ο χώρος που ξεκουράζεται, που παίζει, που ηρεμεί και που κοιμάται. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι λειτουργικό αλλά να ανταποκρίνεται και στην αισθητική του παιδιού. Είναι καλό να υπάρχει χώρος για παιχνίδια και να τοποθετούνται έπιπλα και αξεσουάρ, σχετικά με τις δραστηριότητες του.
Ξεκινώντας από τα πατώματα, μία καλή ιδέα είναι τα ξύλινα πατώματα. Προσφέρουν ζεστασιά και κάνουν καλό στην υγεία του παιδιού. Τα χρώματα στους τοίχους είναι μεγάλης σημασίας για τη διάθεση του και για την υγεία των ματιών του. Τα χρώματα που συνήθως επιλέγονται για τη διακοσμηση παιδικου δωματιου είναι τα ανοιχτά παστέλ με βάση το λευκό: Για παράδειγμα το ροζ, το γαλάζιο, το σομόν, το πράσινο, το λιλά. Το ροζ χρώμα προσφέρει γαλήνη και ήρεμο ύπνο. Το πράσινο χρώμα, στη φυσική του απόχρωση, προσφέρει χαλάρωση και δεν κουράζει τα μάτια του παιδιού. Ανάλογα αν είναι κοριτσάκι ή αγοράκι μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα. Οι κουρτίνες, τα σκεπάσματα και τα χαλιά είναι καλό να έχουν χρώματα και να είναι χαρούμενα. Προτιμήστε τα ζεστά χρώματα και αποφύγετε τα έντονα γιατί κουράζουν τα μάτια του παιδιού σας. Τα βαμβακερά χαλιά και υφάσματα είναι τα ιδανικότερα. Τα πολύχρωμα μαξιλάρια στο πάτωμα είναι καλαίσθητα και δημιουργούν ευδιαθεσία στα παιδιά. Επίσης είναι μία ενασχόληση για τα πρώτα χρόνια τους.
Η ταπετσαρία στον τοίχο είναι μία έξυπνη διακοσμητική πρόταση, που εξάπτει τη φαντασία των παιδιών. Υπάρχουν πολλά σχέδια για παιδικές ταπετσαρίες: Για παράδειγμα σχέδια με ζωάκια, φυτά, ψάρια και ήρωες παραμυθιού. Επίσης τα φωσφορούχα αστεράκια στους τοίχους δίνουν ομορφιά στο χώρο και κάνουν χαρούμενα τα παιδιά.
Σε ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να υπάρχει χώρος για παιχνίδι αλλά και κουτιά για να μπαίνουν τα παιχνίδια. Επιλέξτε κουτιά από ανακυκλώσιμα υλικά. Είναι καλό να υπάρχει ένας χώρος με παιχνίδια, όπως ένα κουκλοθέατρο ή ένας χώρος για ζωγραφική. Ανάλογα με τα χόμπυ του παιδιού μπορεί να δημιουργηθεί ο ανάλογος χώρος.
Κάποια αξεσουάρ για τη διακοσμηση του παιδικου δωματιου είναι τα λαμπατέρ, το ρολόι τοίχου, ο καθρέφτης, ένας πίνακας ανακοινώσεων για τις ζωγραφιές του παιδιού και ένα κασετόφωνο ή ένα cd player.
Τα έπιπλα είναι θεμιτό να μπαίνουν σταδιακά σε ένα παιδικό δωμάτιο, ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού. Για παράδειγμα δεν είναι λειτουργικό στα πρώτα χρόνια του, να υπάρχει γραφείο και βιβλιοθήκη στο παιδικό του δωμάτιο. Με την αγάπη και τη φαντασία σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παραμυθένιο δωμάτιο για τα παιδιά σας. Έναν χώρο που θα προσφέρει γαλήνη, τόσο στο παιδί, όσο και σε εσάς.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Διακόσμηση παιδικού δωματίου"

 • Παιδικό δωμάτιο για δύο κοριτσάκια

  Αν στην οικογένεια υπάρχουν δύο κοριτσάκια και δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι για δύο ξεχωριστά δωμάτια, μπορείτε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο και για τις δύο. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε δύο κρεβάτια και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο.

 • Ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

  Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το μωράκι. Όταν οι γονείς "φτιάχνουν" το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου για το παιδάκι τους. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εξερευνούν το χώρο του παιδικού δωματίου τους.

 • Πολυθρόνες και καρέκλες

  Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες αποτελούν βασικά έπιπλα για τη διαμόρφωση ενός χώρου. Τα σχέδια και η ποιότητα των πολυθρόνων είναι βασικά κριτήρια για την επιλογή τους. Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα επιλογών σε σχέδια, χρώματα, στυλ και για όλα τα "πορτοφόλια".

 • Κρεβατοκάμαρα και διακόσμηση (Κάποιες ιδέες και προτάσεις)

  Για ένα ζευγάρι ο χώρος της κρεβατοκάμαρας και η διακόσμησή της αποτελεί βασική πρωτεραιότητα γιατί στην κρεβατοκάμαρα, το ζευγάρι μοιράζεται τις ιδιωτικές του στιγμές. Εξαιτίας των έντονων ρυθμών ζωής και του γενικότερου άγχους της καθημερινότητας, ο χρόνος που απομένει στα ζευγάρια είναι λίγος.

 • Ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο

  Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι και νιώθουν ασφάλεια σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο. Στο παιδικό δωμάτιο το παιδί περνάει πολύ χρόνο, διαβάζει, παίζει και κοιμάται. Είναι καλό να δώσετε σημασία στη διακόσμηση ώστε το παιδί να νιώθει όμορφα στο χώρο του.