Δικαιολογητικά για την αίτηση σε παιδικούς σταθμούς

Για την αίτηση σε κάποιο δημόσιο παιδικό σταθμό απαιτούνται κάποια δικαιολογητικά και κάποια πιστοποιητικά έγγραφα.
Τα δικαιολογητικά που θα χειαστείτε είναι τα εξής:

1. Αίτηση συμπληρωμένη από τον πατέρα ή τη μητέρα ή τον κηδεμόνα του παιδιού, με το γνήσιο της υπογραφής.

2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Βεβαίωση από τον εργοδότη ότι οι γονείς εργάζονται. Η βεβαίωση πρέπει να προσδιορίζει τις αποδοχές τους. Επίσης ένα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων των γονέων, εφόσον είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

5. Μία ιατρική βεβαίωση για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού. Επίσης ένα φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Τέλος, πρόσφατα αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης.

6. Ένα επικυρωμένο αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος έτους ή αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος.

7. Ένα αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ.

8. Αντίγραφο επικυρωμένο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

9. Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ (Αποδεικτικό της κατοικίας των γονιών).

10. Για τα παιδιά των αλλοδαπών πέραν των παραπάνω δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα (Όπως η άδεια νόμιμης παραμονής αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις).

Παιδάκια από άλλους δήμους γίνονται δεκτά εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Εφόσον οι θέσεις σε έναν παιδικό σταθμό είναι λιγότερες από τις αιτήσεις, επιλέγονται τα παιδάκια από τις ασθενέστερες κοινωνικοοικονομικά οικογένειες. Το ενίοτε διοικητικό συμβούλιο του παιδικού σταθμού ίσως ζητήσει και κάποια επιπλέον δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να προσκομίσετε.

__________________

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Δικαιολογητικά για την αίτηση σε παιδικούς σταθμούς"

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Επιλογή παιδικού σταθμού

  Οι περισσότεροι γονείς στέλνουν τα παιδάκια τους σε κάποιο παιδικό σταθμό. Τόσο οι εργαζόμενοι γονείς, όσο και όσοι έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν τα παιδάκια τους χωρίς βοήθεια, επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιο παιδικό σταθμό.

 • Οικογένεια με δύο εργαζόμενους γονείς

  Παλιότερα σε μία τυπική οικογένεια ο πατέρας εργαζόταν και η μητέρα ασχολιόταν με το νοικοκυριό και το μεγάλωμα των παιδιών. Στη σημερινή εποχή οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται. Κατά συνέπεια τα παιδιά μεγαλώνουν με τον παππού και τη γιαγιά ή με κάποιο άλλο πρόσωπο έως να επιστρέψουν οι γονείς από τη δουλειά τους.

 • Ιδέες μεγειρικής για νέες μανούλες

  Πολλές είναι οι μανούλες που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν καλά και αγχώνονται για τη διατροφή των παιδιών τους. Η μαγειρική είναι μία διαδικασία που χρειάζεται φαντασία και αγάπη. Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε με την κουζίνα μας αρκετές ώρες.

 • Μονογονεϊκή οικογένεια

  Οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι αυτές που αποτελούνται από έναν γονέα, ο οποίος δεν ζει ως ζευγάρι με κάποιον άλλο σύντροφο. Πρόκειται για χήρα, ανύπαντρη γυναίκα,διαζευγμένη μητέρα και ζευγάρια σε διάσταση. Κατά συνέπεια ο γονέας αυτός αναλαμβάνει την ανατροφή των παιδιών.