Εμβόλια σύμμαχοι υγείας

Τα παιδικά εμβόλια είναι σύμμαχοι υγείας. Κάθε παιδάκι πρέπει να έχει το ατομικό βιβλιάριο υγείας του. Ο παιδίατρος σημειώνει κάθε φορά εκεί ποιό εμβόλιο έχει κάνει το μωράκι και πότε πρέπει να γίνει το επόμενο εμβόλιο. Οι γονείς είναι καλό να ακολουθούν πιστά το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών. Τα εμβόλια προστατεύουν τα παιδάκια από το να νοσήσουν. Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει αντισώματα και αυτά προφυλάσσουν τα παιδάκια από κάποια νοσήματα. Τα τσιμπηματάκια ίσως κάνουν το μωράκι σας να κλάψει. Πριν από το κάθε εμβόλιο ο παιδίατρος πρέπει να εξετάζει το μωράκι. Αν το μωράκι έχει πυρετό ίσως αναβληθεί ο εμβολιασμός του. Το πρώτο εμβόλιο γίνεται στο δεύτερο μήνα ζωής του μωρού.
Τα παιδικά εμβόλια που γίνονται σήμερα είναι για τη διφθερίτιδα, τον τέτανο, τον κοκίτη, την πολιομυελίτιδα, την ηπατίτιδα Α και Β, την αιμόφιλο της ινφλουέντζας Β, τη μηνιγγίτιδα C, την ανεμοβλογιά, την ερυθρά, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, τον πνευμονιόκοκκο και το εμβόλιο κάτα του τραχήλου της μήτρας. Οι επαναληπτικές δόσεις πρέπει να γίνονται απαραίτητα ώστε το εμβόλιο να προστατεύει το παιδάκι 100% από τα νοσήματα. Μην αγχώνετε τα παιδάκια σχετικά με τη διαδικασία των εμβολίων και να θυμόσαστε πως τα εμβόλια είναι σύμμαχοι της υγείας των παιδιών.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Εμβόλια σύμμαχοι υγείας"

 • Τα παιδικά εμβόλια

  Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό θέμα της προληπτικής παιδιατρικής. Οι γονείς πρέπει να έχουν ένα παιδικό βιβλιάριο υγείας και να αναγράφουν σε αυτό κάθε εμβόλιο που κάνουν στο παιδάκι τους.

 • Stop στην τερηδόνα

  Η τερηδόνα μπορεί να προσβάλλει ένα παιδί από τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Η καλή κατάσταση, τόσο των νεογιλών, όσο και των μόνιμων δοντιών παίζει σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της στοματικής κοιλότητας του παιδιού και της ομιλίας του. Επιπλέον η φροντίδα των δοντιών του μωρού δημιουργεί ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο.

 • Ραντεβού με τον παιδίατρο

  Στον παιδίατρο οι γονείς εμπιστεύονται την υγεία του παιδιού τους. Ο παιδίατρος φροντίζει τον εμβολιασμό του παιδιού, δίνει συμβουλές στους γονείς όταν το παιδάκι είναι άρρωστο και διαβεβαιώνει τους γονείς ότι το μωρό τους είναι υγιές. Γι αυτό είναι καλό να βρείτε έναν καλό και έμπιστο παιδίατρο.

 • Οι ασπίδες της υγείας του παιδιού

  Οι ιώσεις, οι γρίπες και τα κρυολογήματα είναι κομμάτι της ζωής των παιδιών, ειδικά όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά. Το φθινόπωρο μαζί με τη σχολική χρονιά ξεκινούν και οι ιώσεις. Ο πυρετός, ο βήχας, το συνάχι, η διάρροια και ο εμετός αποτελούν κάποια συμπτώματα.

 • Μέθοδοι αντισύλληψης

  Αντισύλληψη είναι η χρήση μιάς ή περισσοτέρων πρακτικών, συσκευών ή φαρμάκων με σκοπό την πρόληψη ή τη μείωση της πιθανότητας εγκυμοσύνης. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντισύλληψης, η καταλληλότερη επιλογή εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση της υγείας αλλά και τη σεξουαλική δραστηριότητα του ζευγαριού.