Επιστροφή στα θρανία

Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης τα παιδιά είναι καλό να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά για τη νέα σχολική χρονιά. Στις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και κάνουν διακοπές. Γι αυτό είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα στις απαιτήσεις του σχολείου. Πρέπει από την ανεμελιά του καλοκαιριού να επιστρέψουν στην καθημερινότητα του σχολείου.
Οι γονείς πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία της προσαρμογής. Αρχικά οι γονείς είναι καλό να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την επαφή με το διάβασμα. Γυρνώντας από τις καλοκαιρινές διακοπές μπορείτε να τους αγοράσετε κάποιο κόμικς με τους αγαπημένους τους ήρωες, ένα παραμύθι, μία μυθολογία ή κάποιο μυθιστόρημα ώστε να αρχίσουν να συνηθίζουν στην ιδέα του διαβάσματος. Οι γονείς πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να μην γκρινιάζουν στο παιδί επείδή αρχίζει το σχολείο και το διάβασμα.
Πριν την επιστροφή στα θρανία μπορείτε να πάτε μία βόλτα στα μαγαζιά, μαζί με τα παιδιά σας και να αγοράστε τα καινούργια σχολικά. Τα παιδιά αγαπούν την αγορά μιάς καινούργιας τσάντας, των τετράδίων, των μολυβιών κτλ. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε κάποια ρούχα για τη σχολική γκαρνταρόμπα: Καινούργιες φόρμες, φουτεράκια, τζινάκια, αθλητικά παπούτσια και με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα ανυπομονούν να φορέσουν τα καινούργια τους ρούχα στο σχολείο.
Είναι καλό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να προγραμματίσετε μία επίσκεψη στον παιδίατρο, στον οφθαλμίατρο και στον οδοντίατρο ώστε να ξεκινήσει σωστά η νέα σχολική χρονιά. Το σημαντικότερο είναι οι γονείς να προετοιμάσουν τα παιδιά για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς κάνοντας διάλογο μαζί τους. Να τους εξηγήσουν τα θετικά του σχολείου, τη σημασία των γνώσεων και να τους τονίσουν τη σημασία των καινούργιων γνωριμιών που θα κάνουν στο σχολείο και το γεγονός ότι η σχολική περίοδος είναι μία δημιουργική περίοδος για τα παιδιά.
Καλή σχολική χρονιά.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Επιστροφή στα θρανία"

 • Σχολική φοβία

  Οι παιδικές φοβίες γίνονται και φοβίες των γονιών. Συνήθως μία παιδική φοβία "δείχνει" αθώα αλλά είναι καλό να την αντιμετωπίζουμε. Τα παιδιά με σχολική φοβία αρνούνται κατηγορηματικά να πηγαίνουν στο σχολείο.

 • Μυστικά μελέτης

  Είναι σημαντικό τώρα που έχουν ανοίξει τα σχολεία να βοηθήσουμε τα παιδάκια μας να αποκτήσουν μία ισορροπημένη σχέση με τη μελέτη. Το βασικό είναι το παιδάκι να μην βλέπει τη μελέτη ως αγγαρεία ή τιμωρία. Είναι σωστό οι γονείς να προσφέρουν στο παιδάκι το σωστό κίνητρο ώστε να διαβάζει.

 • Σχολική τσάντα

  Η σχολική τσάντα ενοχοποιείται για την εμφάνιση σκολίωσης στους μαθητές. Μιάς και πλησιάζει ο Σεπτέμβρης και τα παιδάκια επιλέγουν την καινούργια σχολική τσάντα τους πρέπει οι γονείς να προσέξουν κάποια πράγματα. Αρχικά η σχολική τσάντα δεν πρέπει να είναι βαριά ούτε να φοριέται με λάθος τρόπο.

 • Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά

  Οι περισσότεροι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες και βλέπουν λίγο τα παιδιά τους. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ποιοτικός χρόνος ανάμεσα στους γονείς και στο παιδί. Είναι σημαντικό να τρώτε όλοι μαζί.

 • Φθινόπωρο η εποχή των αλλαγών

  Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του... Το Φθινόπωρο ειδικά το Σεπτέμβρη η οικογένεια επιστρέφει από τις διακοπές, οι γονείς επιστρέφουν στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο τους. Συχνά το Σεπτέμβρη κάποιοι γονείς αλλάζουν εργασία ή και σπίτι.