Εποικοδομητικοί καβγάδες

Οι καβγάδες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετά παντρεμένα ζευγάρια. Μπορούν όμως αυτοί οι καβγάδες να είναι εποικοδομητικοί; Κάποιοι υποστηρίζουν πως όταν καβγαδίζουν με τον ερωτικό τους σύντροφο, αφού ηρεμήσουν, τον ποθούν περισσότερο. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα. Κάποιες φορές οι καβγάδες αποξενώνουν τους ανθρώπους και φθείρουν τις σχέσεις.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι τρόποι ώστε ένας τσακωμός να είναι εποικοδομητικός. Αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για το σύντροφό μας θα μπορέσουμε να βρούμε μία λύση ώστε να πέσουν οι τόνοι. Η αυτοκριτική και η ειλικρινής έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεών μας, ακόμη και μέσω ενός καβγά, οδηγούν και στην επίλυση των προβλημάτων που προκαλούν τον καβγά. Λιγάκι χιούμορ ακόμη κι αν έχουμε εκνευριστεί με το σύντροφό μας ίσως ηρεμήσει την κατάσταση και γίνει το καβγαδάκι μας εποικοδομητικό.
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες και όχι πάντα ευχάριστες. Παρόλα αυτά ακόμη και ένας καβγάς ίσως κρύβει ενδιαφέρον για τον ερωτικό μας σύντροφο. Όταν μία σχέση είναι δυνατή, τα μικροκαβγαδάκια δεν είναι ικανά ώστε να την χαλάσουν. Μετά από ένα καβγαδάκι και εφόσον ηρεμήσουμε είναι καλό να συζητήσουμε ψύχραιμα και να ζητήσουμε συγνώμη, εφόσον φταίγαμε ή προσβάλλαμε τον σύντροφό μας. Αυτό είναι κάτι που θα εκτιμηθεί και θα μας φέρει πιο κοντά με το ταίρι μας.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Εποικοδομητικοί καβγάδες"

 • Ευτυχισμένος γάμος

  Για τους περισσότερους ανθρώπους ο γάμος είναι ένας σκοπός ζωής. Ειδικά οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν και το θέμα του γάμου τις προβληματίζει. Από την άλλη πλευρά αρκετά είναι τα διαζύγια και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, μέσα σε έναν γάμο.

 • Αναθέρμανση μιάς σχέσης

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που μετά από κάποια χρόνια γάμου αισθάνονται ότι έχουν οδηγηθεί σε ένα τέλμα. Ενώ υπάρχει αγάπη και ανθρώπινο ενδιαφέρον αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ερωτική φλόγα και το πάθος τείνει να εξαφανιστεί.

 • Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι

  Θα ήταν ιδανικό δύο άνθρωποι που παντρεύτηκαν, να μην βαριούνται ποτέ. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν κάποιες στιγμές ρουτίνας. Συνήθως οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο, όταν βαριούνται. Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν τρόπους ώστε να μην βαριούνται.

 • Η ζήλεια στο γάμο

  Ένα συχνό φαινόμενο σε πολλά παντρεμένα ζευγάρια είναι η ζήλεια. Αν και οι γυναίκες κατά κοινή παραδοχή ζηλεύουν περισσότερο, υπάρχουν και αρκετοί άντρες που ζηλεύουν τη γυναίκα τους. Πολλές φορές νομίζουμε πως η ζήλεια είναι ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος.

 • Παντρεμένοι και ερωτευμένοι

  Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: "Σκοτώνει ο γάμος τον έρωτα;". Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο έρωτας μετατρέπεται σε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση. Μήπως όμως σε αυτό το σημείο χάνεται η μαγεία του έρωτα;