Ζευγάρια διαρκείας

Μπορεί στον ερωτικό μας σύντροφο να μας τράβηξε η πληθωρική του προσωπικότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μας κρατήσει για πάντα κοντά του. Οι σχέσεις με διάρκεια είναι ένα μεγάλο ζητούμενο πολλών ανθρώπων. Η μονιμότητα είναι μία δύσκολη υπόθεση και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί καθορίζονται από το χρόνο ενώ ο χωρισμός έχει να κάνει με συγκεκριμένες συμπεριφορές, σε μία δεδομένη χρονική στιγμή.
Αρχικά εάν θέλουμε να διαρκέσει κάτι, θα διαρκέσει. Γιατί όταν θέλουμε μία μακροπρόθεσμη σχέση και υποχωρήσεις θα κάνουμε και κάποιες ευθύνες θα αναλάβουμε χωρίς να κουραζόμαστε ή να δυσανασχετούμε. Κάποιες φορές ο κοινωνικός περίγυρος: Οι φίλοι και οι συγγενείς, επηρεάζουν τη διάρκεια μιας σχέσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κοινωνικός περίγυρος βλέπει πιο "αντικειμενικά" τα πράγματα. Το πόσο καλά περνάμε σε μία σχέση δεν καθορίζει τη διάρκειά της. Γι αυτό κάποιες φορές "φεύγουμε" από μία σχέση ενώ είμαστε ικανοποιημένοι. Επίσης κάποιες φορές ενώ περνάμε καλά σε μία σχέση, φεύγουμε όταν γνωρίσουμε κάποιον καλύτερο ερωτικό σύντροφο. Γι αυτό η διάρκεια μιας σχέσης εξαρτάται και από τον παράγοντα "τύχη". Η διάρκεια μιας σχέσης επηρεάζεται από το πόσο και τί δίνουμε σε μία σχέση: Το συναίσθημα, το χρόνο ακόμη και τα έξοδα που διαθέτουμε. Όταν θέλουμε να είμαστε με έναν άνθρωπο βρίσκουμε τη διάθεση να "δώσουμε" πράγματα που ίσως δεν "πάρουμε" πίσω.
Όσο πιο κοντά ερχόμαστε με έναν άνθρωπο, τόσο πιο κοντά φέρνουμε έναν "καθρέφτη" που μας δείχνει πτυχές μας, τις οποίες δεν ξέραμε όσο ζούσαμε μόνοι μας. Ο έρωτας είναι μία κινητήριος δύναμη και γιατί να μην έχει και διάρκεια;

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ζευγάρια διαρκείας"

 • Τι ελκύει τους άντρες;

  Πολλές φορές οι γυναίκες αναρωτιούνται τι κοιτάζουν οι άντρες σε αυτές και τι τους ελκύει. Αν και δεν υπάρχουν "κανόνες" μιας και ο κάθε άντρας κοιτάζει άλλα πράγματα, κάποια στοιχεία που παρατηρούν οι άντρες στην αρχή μιας γνωριμίας είναι τα εξής:

 • Τι κοιτάζουν οι άντρες σε μία γυναίκα;

  Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί εμείς οι γυναίκες, "Τι πραγματικά κοιτάζουν οι άντρες;". Δύσκολες οι απαντήσεις και ακόμη πιο δύσκολο να μπούμε στην ψυχοσύνθεση των αντρών. Παρόλα αυτά κάποια πράγματα που κοιτάζουν οι άντρες είναι κοινώς αποδεκτά και γνωστά.

 • Υπάρχει ερωτική έλξη; Σημάδια

  Πολλές φορές αναρωτιόμαστε να μία ερωτική σχέση θα καταλήξει σε δεσμό, σε γάμο, σε συμβίωση. Αν μία ερωτική σχέση θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί αν μας θέλει αυτός που έχουμε επιλέξει ως ερωτικό σύντροφο. Ειδικά στην αρχή αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ερωτική έλξη, αν ο ερωτικός μας σύντροφος μας "θέλει".

 • Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

  Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια.

 • Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν μικρότερους άντρες;

  Στην εποχή μας πολλές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν έναν νεότερο άντρα ως ερωτικό τους σύντροφο. Συνήθως αυτό είναι κατακριτέο ενώ κρίνεται φυσιολογικό όταν γίνεται αντίστροφα. Γιατί όμως οι γυναίκες επιλέγουν έναν μικρότερο ηλικιακά άντρα;