Η απιστία μέσα στο γάμο

Η απιστία είναι μία από τις πιο δύσκολες και επώδυνες κρίσεις που μπορεί να περάσει ένα παντρεμένο ζευγάρι. Είναι τελείως διαφορετική μία απιστία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχουν σχέση, από μία απιστία μέσα σε έναν γάμο. Τα δύο φύλα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κάνουν μία απιστία. Η απιστία δείχνει ότι ανάμεσα στο ζευγάρι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια με τη μορφή μιάς απιστίας. Κάποιες φορές μία απιστία δείχνει και κάποιο πρόβλημα του ανθρώπου που απατάει το σύντροφό του: Ίσως δείχνει αδυναμία, κάποιο παιδικό τραύμα, κάποια ανασφάλεια κτλ. Μερικές φορές μία απιστία βοηθάει ώστε να καλυτερεύσει ένας γάμος και το ζευγάρι συνειδητά να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του.
Είναι καλό να εξομολογηθούμε την απιστία μας στο σύντροφό μας. Οι λόγοι που θα το κάνουμε πρέπει να είναι καλοπροαίρετοι. Πολλές φορές το λέμε ώστε να ανακουφιστούμε από ένα βάρος. Συχνά το κάνουμε ώστε να δημιουργήσουμε ενοχές στο σύντροφό μας και ίσως να τον κάνουμε να πονέσει. Είναι θαρρετό και ειλικρινές να κάνουμε μία τέτοια εξομολόγηση αλλά είναι ακόμη πιο σωστό να γίνει από αγάπη, από σεβασμό και από πρόθεση να διορθωθεί μία κατάσταση.
Ο πόνος που προκαλούμε στο σύντροφό μας, με μία τέτοια αποκάλυψη ότι τον απατήσαμε, είναι μεγάλος. Όμως είναι καλό αυτός που απατήθηκε να δώσει χρόνο στον εαυτό του και να σκεφτεί εάν είναι και ο ίδιος υπαίτιος. Να αναλογιστεί τα λάθη του και να σκεφτεί αν μπορεί να συγχωρήσει αυτή την απιστία και αν αξίζει να προσπαθήσει να διασώσει το γάμο του. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι θεμιτό το ζευγάρι να συμβουλευτεί έναν ψυχολόγο ή κάποιον ειδικό.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Η απιστία μέσα στο γάμο"

 • Για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που οδηγούνται σε έναν χωρισμό. Συνήθως ένας χωρισμός δημιουργεί συναισθήματα πόνου, πικρίας, μοναξιάς, ανασφάλειας, φοβίας και απογοήτευσης. Όταν υπάρχουν παιδιά στο γάμο, ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος και πολύπλοκος. Δυστυχώς ένας χωρισμός είναι μέρος της ζωής μας.

 • Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι

  Θα ήταν ιδανικό δύο άνθρωποι που παντρεύτηκαν, να μην βαριούνται ποτέ. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν κάποιες στιγμές ρουτίνας. Συνήθως οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο, όταν βαριούνται. Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν τρόπους ώστε να μην βαριούνται.

 • Σημάδια γυναικείας απιστίας

  Η γυναικεία απιστία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Κατά κοινή παραδοχή ο απατημένος σύζυγος μαθαίνει τελευταίος την απιστία της γυναίκας του. Για να απατήσει μία γυναίκα το σύζυγό της, συνήθως δεν καλύπτεται συναισθηματικά. Επίσης η απόφασή της να απιστήσει είναι αποτέλεσμα βαθυστόχαστης σκέψης και προβληματισμού.

 • Ευτυχισμένος γάμος

  Για τους περισσότερους ανθρώπους ο γάμος είναι ένας σκοπός ζωής. Ειδικά οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν και το θέμα του γάμου τις προβληματίζει. Από την άλλη πλευρά αρκετά είναι τα διαζύγια και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, μέσα σε έναν γάμο.

 • Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

  Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια.