Η γιορτή της μητέρας

Στις 11 Μαϊου έχει καθιερωθεί η γιορτή της μητέρας. Η ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά με τη μητέρα τους δεν παύει ποτέ. Κάθε μητέρα δίνει την ανιδιοτελή της αγάπη και την κατανόηση στα παιδιά της. Μπορεί κάποιες φορές τα παιδιά να νιώθουν πως η μητέρα τους είναι εκτός εποχής, ότι δεν τα καταλαβαίνει αλλά πάντα καταλήγουν στα λόγια της και στις δύσκολες στιγμές, επιστρέφουν στην αγκαλιά της. Η μάνα όχι μόνο ως οντότητα αλλά και ως ιδέα είναι όπως η αγάπη, ανεξάντλητη, αέναη και δεν ξεχνά ποτέ να συγχωρεί και να δικαιολογεί ακόμη και την πιο ακραία συμπεριφορά. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και μία μυρωδιά μας θυμίζει τη μυρωδιά "μανούλας". Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Η γιορτή της μητέρας"

 • Υποσχέσεις της νέας χρονιάς

  Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ενώ το σπίτι μοσχοβολάει θαλπωρή οι μανούλες είναι καλό να κάνουν την αυτοκριτική τους και να θέσουν τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς. Τα λάθη του προηγούμενου έτους διαγράφονται και οι νέες υποσχέσεις για αλλαγές σε όλους τους τομείς έρχονται.

 • Ιδέες μεγειρικής για νέες μανούλες

  Πολλές είναι οι μανούλες που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν καλά και αγχώνονται για τη διατροφή των παιδιών τους. Η μαγειρική είναι μία διαδικασία που χρειάζεται φαντασία και αγάπη. Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε με την κουζίνα μας αρκετές ώρες.

 • Οι κλασικές πλην σοφές συμβουλές της μαμάς

  Πολλές φορές όντας παιδιά θεωρούσαμε τις συμβουλές της μαμάς μας ως γκρίνια. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε πόσο σοφές ήταν και τις τηρούμε με ευλάβεια. Κάποιες κλασικές αλλά επίκαιρες συμβουλές ήταν και είναι οι εξής:

 • Πως μιλάμε στα παιδιά για το διαζύγιο

  Το πιο δύσκολο σημείο σε έναν χωρισμό είναι να ενημερώσουν οι γονείς τα παιδιά τους. Ο τρόπος που θα μιλήσουν οι γονείς στα παιδιά τους, σχετικά με το διαζύγιο εξαρτάται και από την ηλικία των παιδιών.

 • Προσκόλληση στη μαμά

  Πολλά παιδιά είναι προσκολλημένα στη μανούλα τους, διαμαρτύρονται και κλαίνε όταν η μαμά τους δεν ασχολείται μαζί τους ή φεύγει από το σπίτι. Αν το παιδάκι σας είναι προσκολλημένο πάνω σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αλλά πρέπει να βάλετε κάποια όρια ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί.