Η φίλη σας η ζυγαριά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και να αποζητούν γλυκά. Οι συχνές λιγούρες μιας εγκύου γυναίκας αποτελούν έναν λόγο για να πάρει περιττά κιλά. Τα γλυκά, οι σοκολάτες, τα μπισκότα και όλες οι γλυκές λιχουδιές αποτελούν πειρασμό για μία έγκυο γυναίκα. Είναι όμως καλό να προσέχετε τα παραπάνω κιλά γιατί το ιδανικό βάρος είναι το κλειδί για τη φυσιολογική πορεία μιας εγκυμοσύνης.
Είναι εύλογο το ερώτημα: "Πόσα κιλά πρέπει να πάρει μία έγκυος"; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντήσει ο γυναικολόγος, βάσει του ύψους, του βάρους, του σωματότυπου, των δραστηριοτήτων και του αριθμού των εμβρύων, που κυοφορεί η έγκυος γυναίκα. Όταν η έγκυος γυναίκα είχε φυσιολογικό βάρος, πριν την εγκυμοσύνη, το φυσιολογικό είναι να πάρει 9 με 13 κιλά επιπλέον.
Τα παραπάνω κιλά που θα πάρει μία έγκυος γυναίκα πρέπει να ληφθούν σωστά. Η διατροφή της εγκύου πρέπει να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Γι αυτό είναι καλό να επιλέγετε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά κτλ. Επιπλέον είναι καλό να τρώτε μικρά γεύματα και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.
Οι λιγούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αναπόφευκτες. Παρόλα αυτά πρέπει να επιλέγετε υγιεινές εναλλακτικές επιλογές. Για παράδειγμα:
Αν θέλετε να φάτε ένα γλυκό επιλέξτε γιαούρτι με μέλι ή 3 κομματάκια μαύρη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς με μέλι και σταφίδες. Αν έχετε διάθεση για μία αλμυρή γεύση επιλέξτε μαύρο ψωμάκι του τοστ, με γαλοπούλα, ντομάτα και τυρί. Επίσης επιλέξτε καρότα και αγγουράκι με ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι.
Είναι καλό, τόσο για την υγεία του μωρού σας, όσο και για τη δική σας υγεία και ομορφιά να είστε φίλες με τη ζυγαριά. Επίσης να επιλέξετε "έξυπνες" τροφές και σπιτικά φαγητά.
Με το καλό να έρθει στον κόσμο το μωράκι σας.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Η φίλη σας η ζυγαριά"

 • Πως να χάσετε κιλά μετά την εγκυμοσύνη

  Μία έγκυος γυναίκα αναπόφευκτα παίρνει κιλά και βάρος. Μετά την εγκυμοσύνη πολλές είναι οι έγκυες γυναίκες που δεν μπορούν να χάσουν εύκολα τα περιττά κιλά. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο.

 • Απαγορευμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  Σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες είναι λαίμαργες και πιο επιρρεπείς στις γαστρονομικές απολαύσεις αλλά πρέπει να γνωρίζουν και τις επιπτώσεις των τροφών στην υγεία του εμβρύου.

 • Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

  Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο.

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Κάποιες συμβουλές για μία έγκυο

  Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους μιάς γυναίκας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το φαινόμενο της δημιουργίας μιάς νέας ζωής, μέσα στη μήτρα μιάς γυναίκας. Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία περίοδο ευχάριστη αλλά η έγκυος γυναίκα πρέπει να προσέχει την υγεία της. Κατά συνέπεια θα γεννηθεί και ένα υγιές μωράκι.