Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

Σαφώς και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια νιώθουν πως ο γάμος τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση των παιδιών τους. Μήπως όμως ο καινούργιος ρόλος του γονιού ακυρώνει τον ρόλο του συντρόφου; Οι περισσότεροι γονείς έχουν ως προτεραιότητα τα παιδιά τους. Ο μητρικός αλλά και ο πατρικός ρόλος συχνά επισκιάζουν το ρόλο του συντρόφου και του συζύγου. Αυτό σε συνδυασμό με τον οικογενειακό προγραμματισμό οδηγεί συχνά σε μία φθορά ανάμεσα στο ζευγάρι. Για παράδειγμα αν τα παιδιά χρειάζονται σχολικά είδη, οι γονείς θα "παραμελήσουν" τις δικές τους ανάγκες. Παρόλα αυτά είναι καλό να υπάρξει ισορροπία γιατί και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Τα παιδιά μεγαλώνουν με ψυχική υγεία εφόσον οι γονείς είναι ψυχικά ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι.
Τα παιδάκια είναι ευτυχία αλλά το μεγάλωμά τους δημιουργεί άγχη και πρακτικά "προβλήματα" σε ένα παντρεμένο ζευγάρι. Αρκετοί γονείς επικεντρώνονται στα παιδιά για να καλύψουν το συναισθηματικό κενό στη σχέση τους. Κατά συνέπεια απομακρύνονται, ο έρωτας κάνει "κοιλιά" και υπάρχει ασυνεννοησία ανάμεσα στο ζευγάρι. Είναι καλό το παντρεμένο ζευγάρι να καταφέρει να συνεργάζεται ομαλά, να γίνει σωστός καταμερισμός των εργασιών και με τον διάλογο να επιλύει κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Κυρίως η μητέρα πρέπει να ζητάει τη βοήθεια του συντρόφου της ώστε να νιώθει πιο ξεκούραστη. Σε περίπτωση κάποιου καβγά είναι καλό όταν το ζευγάρι ηρεμήσει, να συζητήσει το θέμα και να βρει λύσεις. Ο διάλογος πρέπει να γίνει ήρεμα και με ειλικρίνεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να ζητάμε συγνώμη όταν φταίμε.
Πολλές φορές ένα παντρεμένο ζευγάρι "παραγνωρίζεται". Η κούραση, το άγχος, οι απίστευτες απαιτήσεις της καθημερινότητας, η έλλειψη ύπνου κάνουν πολλές μανούλες να παραμελούν την εξωτερική τους εμφάνιση. Κατά συνέπεια ο ρομαντισμός συρρικνώνεται. Γι αυτό είναι καλό να μην παραμελείτε την εξωτερική σας εμφάνιση. Ένα όμορφο νυχτικό, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, μία επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο θα σας τονώσουν την αυτοπεποίθηση και θα σας ανεβάσουν την ερωτική διάθεση. Δεν είναι κακή ιδέα κάποια σαββατοκύριακα να αφήσετε τα μωρά στους παππούδες ή σε κάποια έμπιστη baby sitter ώστε να βγείτε για φαγητό, να δείτε μία ταινιούλα ή απλά να χαλαρώσετε μόνοι σας.
Είναι καλό το παντρεμένο ζευγάρι να θυμάται συχνά τη ζωή προ μωρού ώστε να επαναφέρει τα θετικά στοιχεία εκείνης της περιόδου. Ακόμη και μία ανθοδέσμη με λουλούδια ή ένα μικρό δωράκι έκπληξη κάνουν τη γυναίκα και μανούλα να νιώσει όμορφα και να "επαναφορτίσει" τις μπαταρίες της. Οι υπερπροσταυτευτικοί γονείς δεν είναι οι καλύτεροι γονείς. Σε όλα χρειάζεται ισορροπία. Όταν το παντρεμένο ζευγάρι συνεχίζει να είναι ερωτευμένο, τα παιδάκια μεγαλώνουν με υγεία σε ένα ευτυχισμένο περιβάλλον. Κατά συνέπεια γίνονται πιο αυτόνομα και λιγότερο εγωκεντρικά. Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, γιατί να χαθεί ο έρωτας με τον ερχομό ενός παιδιού; Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι η απόκτηση οικογένειας να μας προσφέρει κι άλλες ευτυχισμένες στιγμές και πολλά χαμόγελα ευτυχίας.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή"

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Είναι ασφαλές το μωρό μου;

  Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν για την ασφάλεια του μωρού τους. Είναι καλό να είναι λιγάκι προσεκτικές αλλά να μην έχουν περιττό άγχος, μιάς και η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αποτελεί μία περίοδο άγχους αλλά μία περίοδο χαράς και γλυκιάς αναμονής.

 • Προτάσεις δώρων για νεογέννητο

  Υπάρχουν πολλές προτάσεις και ιδέες δώρων για νεογέννητα. Το δωράκι που επιλέγουμε εξαρτάται από τη συγγένεια, το φύλο του μωρού αλλά και τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ένα δωράκι με αγάπη και γούστο.

 • Θηλασμός πλεονεκτήματα για το μωρό και για τη γυναίκα

  Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία που έχει πολλά πλεονεκτήματα για το μωρό αλλά και για τη μανούλα. Το μητρικό γάλα και ειδικά το πρωτόγαλα, περιέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη το μωρό. Αποτελεί τον υγιέστερο τρόπο διατροφής για το μωρό και το προστατεύει από λοιμώξεις, αλλεργίες και μολύνσεις.

 • Θέλετε να τα βρείτε μετά από χωρισμό;

  Οι ερωτικές σχέσεις είναι πολύπλοκες και δεν υπάρχουν συνταγές για να είναι επιτυχημένες. Πολλοί άνθρωποι χωρίζουν και μετά από καιρό συνειδητοποιούν πως δεν πήραν τη σωστή απόφαση, πως τους λείπει ο ερωτικός τους σύντροφος και τον αγαπάνε. Γιατί είναι δύο άνθρωποι μαζί; Ίσως επειδή δεν "μπορούν" να είναι χώρια.