Κόλπα για εύκολο θηλασμό

Ο θηλασμός είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης. Ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για τη μανούλα αλλά και για το μωράκι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μητρικό γάλα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του βρέφους και δεν συγκρίνεται με τα γάλατα του εμπορίου.
Κάποια κόλπα για να γίνει η ώρα του θηλασμού παιχνιδάκι είναι τα εξής:
Καταρχήν η γυναίκα που θηλάζει το μωρό της είναι καλό να προετοιμαστεί για τη διαδικασία του θηλασμού όταν το μωράκι πεινάσει και πριν αρχίσει να κλαίει και να γκρινιάζει. Στη συνέχεια η μανούλα πρέπει να βρει μία αναπαυτική θέση και να τοποθετήσει το έμβρυο σε πλάγια θέση, κοντά στο στήθος της. Σιγά σιγά η μανούλα πρέπει να φέρει το βρέφος κοντά στο στήθος της και το μωράκι θα καταλάβει και θα αρχίσει να πίνει το μητρικό γάλα. Είναι καλό να παρατηρείτε αν το μωρό σας αναπνέει φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Γιατί κάποιες φορές τα μωρά πίνουν το μητρικό γάλα με λαιμαργία. Τέλος, όταν το μωράκι σταματήσει τη διαδικασία του θηλασμού βάλτε ένα δαχτυλάκι σας στο στόμα του ώστε να μην γκρινιάζει ή αρχίσει να κλαίει.
Ο θηλασμός είναι μία απλή διαδικασία και ιδιαίτερα ευεργετική για τη μαμά και το μωράκι.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Κόλπα για εύκολο θηλασμό"

 • Θηλασμός πλεονεκτήματα για το μωρό και για τη γυναίκα

  Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία που έχει πολλά πλεονεκτήματα για το μωρό αλλά και για τη μανούλα. Το μητρικό γάλα και ειδικά το πρωτόγαλα, περιέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη το μωρό. Αποτελεί τον υγιέστερο τρόπο διατροφής για το μωρό και το προστατεύει από λοιμώξεις, αλλεργίες και μολύνσεις.

 • Προβλήματα κατά το θηλασμό

  Είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ευεργετικός για το μωρό και για τη μητέρα. Πέραν του καλού που κάνει στο ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού φέρνει κοντά και τη μανούλα με το μωράκι της. Κάποιες φορές όμως δημιουργούνται κάποια προβληματάκια και η μητέρα δυσκολεύεται να θηλάσει το μωρό της.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.

 • Έγκυος στην τρίχα

  Κάθε εγκυμοσύνη έχει συμπτώματα και κάποιες παρενέργειες. Επίσης κάθε έγκυος γυναίκα είναι μοναδική και οι αλλαγές στο σώμα και στα μαλλιά της είναι διαφορετικές. Είναι καλό κατά τη διάρκεια της κύησης η έγκυος να φροντίζει το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής της.

 • Κάποιες συμβουλές για μία έγκυο

  Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους μιάς γυναίκας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το φαινόμενο της δημιουργίας μιάς νέας ζωής, μέσα στη μήτρα μιάς γυναίκας. Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία περίοδο ευχάριστη αλλά η έγκυος γυναίκα πρέπει να προσέχει την υγεία της. Κατά συνέπεια θα γεννηθεί και ένα υγιές μωράκι.