Να το στείλω στο σχολείο;

Πολλές φορές τα παιδιά είναι μισοάρρωστα και οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα να τα στείλουν ή όχι στο σχολείο. Επίσης κάποιες φορές τα παιδιά βαριούνται να πάνε στο σχολείο και προφασίζονται ότι δεν νιώθουν καλά. Οι γονείς επίσης αναρωτιούνται πότε είναι καλό να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, πότε έχουν αναρρώσει πλήρως.
Αν το παιδάκι σας έχει πυρετό δεν πρέπει να το στείλετε στο σχολείο. Ακόμη και αν του δώσετε αντιπυρετικό δεν είναι σίγουρο πως θα πέσει ο πυρετός του. Γι αυτό κρατήστε το σπίτι και στείλτε το στο σχολείο εφόσον για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο δεν έχει πυρετό. Αν το παιδάκι σας υποφέρει από ωτίτιδα, με πόνο στο αφτί και πυρετό μην το στείλετε στο σχολείο έως να αναρρώσει και να μην έχει πόνο και πυρετό. Επίσης όταν το παιδί σας παίρνει αντιβίωση, η οποία κρατάει 7 με 10 μέρες, είναι καλό να συνεννοηθείτε με τον παιδίατρο. Συνήθως την δεύτερη μέρα τα συμπτώματα υποχωρούν και μπορείτε να στείλετε το παιδί σας στο σχολείο. Εκτός αν έχει κάποια συμπτώματα όπως διάρροια, σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται να το στείλετε στο σχολείο. Σε περίπτωση εμετού και διάρροιας πρέπει να κρατήσετε το παιδί στο σπίτι έως να αναρρώσει εντελώς και να μην έχει αφυδατωθεί. Αν το παιδάκι σας έχει κολλήσει κάποια παιδική ασθένεια, ανεμοβλογιά, ιλαρά, ερυθρά είναι καλό να μείνει στο σπίτι μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν ώστε να μην κολλήσει και τα άλλα παιδάκια. Σαφώς πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας και να υπολογίζεται περίπου 10 μέρες αποχής από το σχολείο. Σε περίπτωση κάποιας αλλεργίας πρέπει να κρατήσετε το παιδάκι σας στο σπίτι και να μην το στείλετε στο σχολείο. Στη φάση της ανάρρωσης τα συμπτώματα αρχίζουν να υποχωρούν αν όχι να εξαφανίζονται και είναι θεμιτό να στείλετε σιγά σιγά το παιδάκι σας στο σχολείο. Απλά αν βήχει πρέπει να του μάθετε να βάζει μπροστά το χεράκι του ώστε να μην "κολλήσει" και τα άλλα παιδάκια.
Ας μην ξεχνάμε πως τα παιδιά αφορμές ψάχνουν να μην πάνε στο σχολείο. Γι αυτό ψυχολογήστε το παιδάκι σας και σιγά σιγά θα μάθετε να ξεχωρίζετε την αλήθεια από την υπερβολή. Τέλος, αν δεν είστε σίγουροι για κάποια συμπτώματα, ρωτήστε τον παιδίατρο ώστε να είστε σίγουροι αν πρέπει ή όχι να στείλετε το παιδί σας στο σχολείο.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Να το στείλω στο σχολείο;"

 • Γαστρεντερίτιδα και παιδιά

  Η γαστρεντερίτιδα είναι ένα συχνό φαινόμενο για τα μικρά παιδάκια. Είναι ένας ερεθισμός του στομαχιού και των εντέρων. Τα συμπτώματα μιάς γαστρεντερίτιδας είναι ο πυρετός, η διάρροια και οι πόνοι στο στομάχι του παιδιού. Επίσης κάποιες φορές τα παιδάκια ανεβάζουν πυρετό και έχουν ατονία.

 • Επιστροφή στα θρανία

  Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης τα παιδιά είναι καλό να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά για τη νέα σχολική χρονιά. Στις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και κάνουν διακοπές. Γι αυτό είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα στις απαιτήσεις του σχολείου.

 • Συμβουλές για την αγορά των σχολικών ειδών

  Στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 θα ανοίξουν τα σχολεία και κατά κοινή παραδοχή ο Σεπτέμβρης είναι ένας δύσκολος μήνας για τις οικογένειες. Τα έξοδα πολλαπλασιάζονται και οι γονείς καλούνται να επιλέξουν τα σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά.

 • Παιδικά ατυχήματα και συμβουλές

  Τα παιδιά παίζουν, τρέχουν και κινούνται συνέχεια εντός και εκτός σπιτιού σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Γι αυτό τα ατυχήματα είναι συχνά και οι γονείς καλούνται να είναι ψύχραιμοι και σωστά προετοιμασμένοι ώστε να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

 • Παιδικές ιώσεις

  Οι παιδικές ιώσεις εποχιακές ή μη ταλαιπωρούν τα παιδάκια κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει πλήρως το ανοσοποιητικό τους σύστημα γι αυτό εύκολα παθαίνουν κρυολογήματα. Για ένα κοινό κρυολόγημα ενοχοποιούνται πολλοί και διαφορετικοί ιοί. Οι ιώσεις μεταδίδονται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.