Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια. Αντιθέτως η περίοδος της εγκυμοσύνης μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ώστε μία έγκυος να αποκτήσει υγιεινές συνήθειες.
Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δίδονται παρακάτω:
Καταρχήν μία έγκυος γυναίκα πρέπει να κάνει σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Οι γυναικολόγοι συνιστούν συχνά και μικρά γεύματα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ευεργετικά αλλά για να μην είναι 'επικίνδυνα' είναι καλό να τα πλένετε καλά. Επίσης το κρέας πρέπει να το ψήνετε πολύ καλά. Μια έγκυος γυναίκα πρέπει να πίνει δύο περίπου λίτρα νερό τη μέρα και να αποφεύγει την κατανάλωση αναψυκτικών.
Ένας κίνδυνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το κάπνισμα. Οι έγκυες δεν πρέπει να καπνίζουν. Επιπλέον, ο σωστός ύπνος και η ξεκούραση κρίνονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο προχωράει η εγκυμοσύνη είναι καλό οι έγκυες γυναίκες να κοιμούνται στο πλάι και από την αριστερή πλευρά. Η γυμναστική είναι συνιστώμενη από τους γυναικολόγους. Είναι θεμιτό μία έγκυος γυναίκα να κάνει βάδην, να κολυμπάει αλλά είναι επικίνδυνο να κάνει αερόβια άσκηση. Επίσης αν η έγκυος επιλέξει την κολύμβηση, ως τρόπο άσκησης, είναι ασφαλές να αποφύγει το κρύο νερό, τις βρώμικες πισίνες και τα βρεγμένα μαγιό. Υπάρχουν πολλά προγράμματα γυμναστικής για τις έγκυες γυναίκες. Όσον αφορά στον κίνδυνο της πτήσης, είναι καλό να μην ταξιδεύει μία έγκυος μετά την 36-η εβδομάδα της κύησης αλλά έως τότε μπορεί να μπει σε αεροπλάνο. Απλά είναι προτιμότερο τα ταξίδια με αεροπλάνο να μην είναι συχνά και κουραστικά (Πολύωρα).
Κάποιοι κίνδυνοι στην εγκυμοσύνη κρύβονται σε ορισμένα φάρμακα. Γι αυτό είναι καλό κάθε έγκυος γυναίκα να συμβουλεύεται τον γυναικολόγο της αν χρειαστεί να πάρει κάποιο φάρμακο ή μία αντιβίωση. Επίσης είναι προτιμότερο να επιλέξει τα φυτικά καλλυντικά. Επίσης οι μέλλουσες μαμάδες πρέπει να επιλέγουν άνετα ρούχα και πιο βολικά παπούτσια. Ευτυχώς υπάρχουν καλαίσθητα και στυλάτα ρούχα εγκυμοσύνης. Κατά συνέπεια θα έχετε μία ομαλή εγκυμοσύνη και ταυτόχρονα θα είστε καλοντυμένες.
Οι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης υπάρχουν αλλά με λίγη προσοχή η εγκυμοσύνη θα κυλήσει ομαλά.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης"

 • Κάποιες συμβουλές για μία έγκυο

  Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους μιάς γυναίκας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το φαινόμενο της δημιουργίας μιάς νέας ζωής, μέσα στη μήτρα μιάς γυναίκας. Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία περίοδο ευχάριστη αλλά η έγκυος γυναίκα πρέπει να προσέχει την υγεία της. Κατά συνέπεια θα γεννηθεί και ένα υγιές μωράκι.

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

  Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο.

 • Εγκυμοσύνη και χειμώνας

  Η χειμερινή εγκυμοσύνη οδηγεί σε ένα ανοιξιάτικο μωράκι. Ο χειμώνας είναι ψυχρός, κάνει κρύο αλλά η μέλλουσες μανούλες μπορούνε να ζήσουν και "ζεστές" στιγμές. Το μοναδικό μειονέκτημα μιας χειμερινής κύησης είναι οι ιώσεις. Παρόλα αυτά για τα πάντα υπάρχουν λύσεις.