Οι κλασικές πλην σοφές συμβουλές της μαμάς

Πολλές φορές όντας παιδιά θεωρούσαμε τις συμβουλές της μαμάς μας ως γκρίνια. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε πόσο σοφές ήταν και τις τηρούμε με ευλάβεια.
Κάποιες κλασικές αλλά επίκαιρες συμβουλές ήταν και είναι οι εξής:
Το βούρτσισμα των δοντιών: Είναι πασιφανές πως το σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόκρεμα και κατόπιν το οδοντικό νήμα, μας εξασφαλίζουν καλή στοματική υγεία και ένα εντυπωσιακό χαμόγελο.
Το άσκοπο πιάσιμο των μαλλιών: Είναι γνωστό πως όταν παίζουμε με τα μαλλιά μας τα ταλαιπωρούμε, γεμίζουν ψαλίδα και γίνονται αδύναμα και ενίοτε και λιπαρά.
Το πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό: Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό και κατά την επιστροφή στο σπίτι, από έξω μας βοηθά σε μία καλή υγεία και γλιτώνουμε από τις ιώσεις.
Το φάγωμα τον νυχιών: Η κακή αυτή συνήθεια πέραν του ότι "καταστρέφει" τα νύχια δείχνει και ανασφάλεια. Σοφή λοιπόν η συμβουλή της μαμάς.
Η κατανάλωση φρούτων: Κάποτε μας έλεγαν οι μαμάδες να τρώμε φρούτο στο σχολείο και σήμερα όλες οι έρευνες αποδεικνύουν τη σημασία των φρούτων για μία καλή υγεία και για μία λαμπερή επιδερμίδα.
Η σωστή διατροφή: "Μην φύγεις χωρίς το πρωινό σου", έλεγαν οι μαμάδες και πράγματι αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας προσφέρει ενέργεια και τόνωση. Επίσης το γάλα, που μας "ζάλιζαν" να πίνουμε, συντελεί σε έναν γερό σκελετό και στην αντιμετώπιση και πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Το ίσιωμα της πλάτης: Κι όμως η στάση του σώματος καθορίζει τους πόνους στον αυχένα, στη μέση, στην πλάτη και στο κεφάλι μας. Άλλωστε όταν περπατάμε καμαρωτά φαινόμαστε πιο "ψηλοί" και πιο αδύνατοι.
Τα στενά παντελόνια: "Πιο στενό παντελόνι δεν είχες", λένε οι απανταχού μανούλες. Ακόμη και οι γυναικολόγοι συνιστούν τα πιο χαλαρά παντελόνια. Επίσης τα στενά παντελόνια συμβάλλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
Το πείραγμα των σπυριών: Όχι μόνο μολύνουμε τα σπυράκια αλλά τα ερεθίζουμε κιόλας μιας και τα χέρια μας έχουν μικρόβια. Επίσης ενδεχομένως να αφήσουμε και σημαδάκια.
Τελικά οι μανούλες είναι πάντα σωστές, ίσως, έτσι γίνεται, ίσως φταίει το μητρικό ένστικτο ή ακόμη η αγάπη για τα παιδιά τους. Πάντως ας ακολουθήσουμε αυτές τις σοφές συμβουλές και θα έχουμε καλή υγεία και ήρεμη ζωή!

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Οι κλασικές πλην σοφές συμβουλές της μαμάς "

 • Η γιορτή της μητέρας

  Στις 11 Μαϊου έχει καθιερωθεί η γιορτή της μητέρας. Η ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά με τη μητέρα τους δεν παύει ποτέ. Κάθε μητέρα δίνει την ανιδιοτελή της αγάπη και την κατανόηση στα παιδιά της.

 • Η υποχόνδρια μαμά

  Η υποχόνδρια μητέρα είναι υπερβολική και ως γνωστόν κάθε τι ωφέλιμο, βλάπτει στην υπερβολή του. Η υποχόνδρια μαμά επεμβαίνει συνέχεια στη ζωή του παιδιού της από φόβο και άγχος μήπως πάθει κάτι, μήπως προσβληθεί από κάποια ασθένεια ή γενικά κινδυνεύσει η υγεία του.

 • Μαμ και νάνι

  Οι νέοι γονείς αγχώνονται για το "μεγάλωμα" των νεογέννητων παιδιών τους. Ο ύπνος και το φαγητό είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του νεογέννητου και οι παρακάτω συμβουλές θα "διώξουν" το άγχος σας και θα γίνετε οι καλύτερες μανούλες του κόσμου.

 • Πως μιλάμε στα παιδιά για το διαζύγιο

  Το πιο δύσκολο σημείο σε έναν χωρισμό είναι να ενημερώσουν οι γονείς τα παιδιά τους. Ο τρόπος που θα μιλήσουν οι γονείς στα παιδιά τους, σχετικά με το διαζύγιο εξαρτάται και από την ηλικία των παιδιών.

 • Η δύναμη της συγνώμης

  Πολλά παιδιά μιλούν άσχημα όταν δεν τους κάνουμε τα χατίρια, αντιμιλούν, χτυπάνε τους γονείς και συμπεριφέρονται άσχημα. Από την άλλη πλευρά πολλοί γονείς δεν μαλώνουν τα παιδιά τους γιατί είναι "μικρά" και τα δικαιολογούν. Από την ηλικία των πέντε ετών και έπειτα, τα παιδιά μπορούν να μάθουν να ζητούν συγνώμη.