Πάσχα και παιδικά παιχνίδια

Ζούμε σε μία εποχή που τα αγαθά είναι πολλά και τα παιδιά συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Τα παιδιά έχουν αντίληψη και άποψη για πολλά θέματα, πόσο μάλλον για τα παιχνίδια. Κατά κοινή παραδοχή τα παιχνίδια διασκεδάζουν τα παιδιά αλλά είναι σημαντικό να επιλέγουμε τα σωστά παιχνίδια και τα σωστά δώρα. Κάποια παιχνίδια προκαλούν ατυχήματα γι αυτό είναι καλό να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές, για την αγορά των πασχαλινών παιχνιδιών.
Τα πατίνια, τα αυτοκινητάκια, οι μπάλες, τα ποδήλατα, οι κούκλες, τα puzzle, τα είδη ζωγραφικής, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα αρκουδάκια είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια. Πολλές φορές τα παιδιά έχουν ατυχήματα, για παράδειγμα πτώση από το ποδήλατο. Γι αυτό είμαι θεμιτό να αγοράζετε μαζί με ένα ποδήλατο και τον κατάλληλο εξοπλισμό, για την σωματική ασφάλεια του παιδιού. Επίσης προσοχή στην κατάποση μικρών αντικειμένων καθώς και στα παιχνίδια με αιχμηρές άκρες. Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να επιλέγουν τα σωστά παιχνίδια, εκείνα που θα διασκεδάσουν και θα έχουν διδακτικό χαρακτήρα συνάμα. Τα παιχνίδια συσχετίζονται με την ψυχική υγεία των παιδιών. Είναι καλό να επιλέξετε τα παιχνίδια με αγάπη και να διαθέσετε χρόνο κατά την αγορά τους.
Τα περισσότερα παιχνίδια αναγράφουν κάποιες προειδοποιήσεις για την προφύλαξη των παιδιών. Για παράδειγμα: "Μη τοξικό", "Δεν συνίσταται για παιδιά κάτω από 3 ετών" κοκ. Επιλέξτε λοιπόν παιχνίδια που ταιριάζουν στην ηλικία, στις ικανότητες και στο χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Στα περισσότερα παιχνίδια αναγράφεται η συνιστώμενη ηλικία. Είναι καλό τα παιχνίδια να είναι μεν ελκυστικά, αλλά και ασφαλή δε. Φυσικά ένα παιχνίδι πρέπει πάντα να φέρει το σήμα CE (ΕΚ), το οποίο πιστοποιεί ότι κατά την κατασκευή του έχουν τηρηθεί κάποιοι όροι για την ασφάλεια του παιδιού. Επιπλέον αποφύγετε τα παιχνίδια με αιχμηρά σημεία, ελατήρια, σύρματα καθώς και τμήματα που εύκολα πετάγονται και ίσως τραυματίσουν ένα παιδί. Για τα παιδάκια κάτω των 3 ετών δεν επιλέγουμε παιχνίδια με μικρά κομμάτια.
Για τα πασχαλινά παιχνίδια είναι καλό να αναγράφουν "μη τοξικό" μιας και τα παιδιά βάζουν τα παιχνίδια στο στόμα τους. Προσοχή στα χνουδωτά και πάνινα παιχνίδια, ειδικά αν προορίζονται για πολύ μικρά παιδάκια. Επιπλέον δώστε προσοχή στα παιχνίδια που λειτουργούν με ρεύμα ώστε τα μικρότερα παιδιά να μην έχουν άμεση πρόσβαση. Δημοφιλή είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία κάποιες φορές έχουν "βίαιο" περιεχόμενο. Τα παιδιά τρελαίνονται για ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι γονείς συχνά τους τα αγοράζουν. Πάραυτα πρέπει να γνωρίζουμε πως κάποια ηλεκτρονικά παιχνίδια δημιουργούν νευρικότητα, υπερκινητικότητα και "απάθεια" στα παιδιά. Γι αυτό είναι καλό να επιλέξετε ένα τέτοιο παιχνίδι εφόσον το παιδάκι σας ασχολείται λίγες ώρες με αυτό και εφόσον επιβεβαιώσετε πως δεν αλλάζει συμπεριφορά.
Εν γένει τα παιχνίδια θα ήταν καλό να έχουν πολλαπλές χρήσεις, να είναι καλαίσθητα και να ηρεμούν τα παιδιά. Οι επιλογές των παιχνιδιών πρέπει να διασκεδάζουν τα παιδιά αλλά και να έχουν έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η περιττή κατανάλωση έχει αρνητικές συνέπειες στα παιδιά. Είναι καλό να χαίρονται με τα δώρα και ειδικά στις γιορτές αλλά όχι να επέλθει ο κορεσμός, εξαιτίας των πολλών παιχνιδιών. Είναι δεδομένο πως στα παιδάκια δεν λείπουν τα παιχνίδια αλλά η παρέα των γονιών και η ενασχόληση με αυτά. Μην ξεχνάτε ως πασχαλινά δώρα, τα βιβλία, τα παραμύθια, τα σετ ζωγραφικής, τα επιτραπέζια παιχνίδια και φυσικά τα πασχαλινά αβγά. Τα πασχαλινά αβγά είναι όμορφα και πολύ νόστιμα.
Καλό Πάσχα και καλή ανάσταση σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Πάσχα και παιδικά παιχνίδια"

 • Πασχαλινά δώρα για παιδιά

  Εδώ και πολλά χρόνια τα παιδιά περιμένουν με αγωνία το δώρο που θα τους κάνει η νονά τους το πάσχα. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιλογές για δωράκια. Πολλά παιχνίδια στο εμπόριο καθώς και δώρα, είτε ακριβά, είτε πιο οικονομικά.

 • Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζει η μεγάλη εβδομάδα και ο νονός και η νονά ψάχνουν να βρουν πασχαλινή λαμπάδα για το βαφτιστήρι τους. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και είδη λαμπάδων στο εμπόριο. Πολλές φορές τα παιδιά ζητούν από τη νονά τους μία συγκεκριμένη λαμπάδα, που έχουν δει σε κάποια διαφήμιση.

 • Αυξήσεις στη συνδρομητική τηλεόραση

  Αυξάνεται από σήμερα το κόστος για την συνδρομητική τηλεόραση καθώς μπαίνει τέλος 10% ενώ υπάρχει και η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Η αύξηση αυτή θα ισχύσει από τον επόμενο λογαριασμό σας.

 • Λαμπάδες για το πάσχα

  Οι πασχαλινές λαμπάδες έχουν καθιερωθεί σαν το δώρο που κάνουν οι νονοί στα βαφτηστήρια τους για τη γιορτή του πάσχα. Οι πασχαλινες λαμπαδες είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην λειτουργία του μεγάλου σαββάτου όπου οι ιερείς δίνουν το άγιο φως στους πιστούς για να το φέρουν στο σπίτι τους. Πολλές φορές τα παιδιά κατασκευάζουν χειροποίητες λαμπάδες ή φαναράκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες για τον στολισμό της πασχαλινής λαμπάδας, και για τις πασχαλινές κάρτες που θα τις συνοδεύσουν.

 • Ερωτική διάθεση και διατροφή

  Η ερωτική διάθεση επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, παθολογικούς έως και συναισθηματικούς. Η ερωτική διάθεση όμως επηρεάζεται και από τη διατροφή μας.