Παιδιά και internet

Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα, τον αιώνα των τεχνολογικών επιτεύξεων και των ηλεκτρονικών επιτευγμάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον κυβερνοχώρο, τόσο για πληροφόρηση, όσο και για ψυχαγωγία. Το ιντερνέτ είναι ευρέως διαδεδομένο και στα παιδιά και στους εφήβους. Τα παιδιά επιλέγουν το διαδίκτυο για να επικοινωνούν με τους φίλους τους (chat), να ενημερώνονται, να ακούνε μουσική και να ψυχαγωγούνται γενικότερα (games).
Το internet έχει ευεργετική επίδραση στην κοινωνία αλλά κρύβει και κάποιους κινδύνους, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Είναι καλό να ελέγχουμε τα παιδιά μας όσον αφορά το διαδίκτυο. Πρέπει να περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου και να ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους του internet, για τα παιδιά. Τα παιδιά είναι ευάλωτα γι αυτό οι γονείς αλλά και η πολιτεία πρέπει να τα προστατεύσουν από τους κινδύνους του διαδικτύου. Επιπλέον ακόμη κι αν οι γονείς είναι ικανοί να εξαλείψουν τους κινδύνους του internet, είναι καλό να μην αφήνουν τα παιδιά τους να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το internet.
Η σωστή ενημέρωση είναι σημαντική για την προστασία των παιδιών. Είναι θεμιτό να μάθουν τα παιδιά να εκμεταλλεύονται το internet προς όφελός τους. Σαφώς η ενασχόληση με το διαδίκτυο αποτελεί πλέον μία εξωσχολική δραστηριότητα, αλλά είναι καλό να θέτουμε στα παιδιά και στους έφηβους ένα άνω όριο.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Παιδιά και internet"

 • Εξωσχολικά βιβλία και διασκέδαση

  Μικρό είναι το ποσοστό των παιδιών τα οποία διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία. Πολλά παιδιά τρομάζουν στην ιδέα ενός εξωσχολικού βιβλίου. Είναι λογικό τα παιδιά να "εθίζονται" στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στο ίντερνετ και στην τηλεόραση. Η δύναμη της εικόνας είναι μεγάλη και η πληθώρα της πληροφορίας μέσω internet ακόμη ισχυρότερη.

 • Μυστικά ευτυχίας

  Οι περισσότεροι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα. Απλά κάποιοι γονείς θεωρούν ότι τα υλικά αγαθά φέρνουν την ευτυχία. Στην πραγματικότητα όμως άλλα είναι τα πράγματα, που φέρνουν την ευτυχία στα παιδιά. Γι αυτό διαβάστε κάποια μυστικά ευτυχίας, που δίδονται παρακάτω.

 • Αθλητισμός και παιδιά (Τα θετικά των σπορ στα παιδιά)

  "Νους υγιής εν σώματι υγιές" Ο αθλητισμός και τα σπορ προσφέρουν στα παιδιά σωματική υγεία και ευεξία. Όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό αναπτύσσει τις σωματικές του ικανότητες αλλά και κοινωνικοποιείται πιο ομαλά.

 • Έρωτας online

  Οι υπολογιστές είναι μία σύγχρονη πραγματικότητα. Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι ασχολούνται με το ίντερνετ, διασκεδάζουν, εργάζονται, ψωνίζουν αλλά... Και φλερτάρουν μέσω οθόνης; Είναι μία σύγχρονη πραγματικότητα οι online έρωτες;

 • Έξυπνα παιχνίδια για έξυπνα παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι γονείς θα κάνουν δώρα στα παιδιά τους. Τα μικρά παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν τη γνώση. Μία καλή ιδέα για δώρα είναι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία είναι ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά και ποιοτικά ταυτόχρονα.