Παιδικές ιώσεις

Οι παιδικές ιώσεις εποχιακές ή μη ταλαιπωρούν τα παιδάκια κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει πλήρως το ανοσοποιητικό τους σύστημα γι αυτό εύκολα παθαίνουν κρυολογήματα. Για ένα κοινό κρυολόγημα ενοχοποιούνται πολλοί και διαφορετικοί ιοί. Οι ιώσεις μεταδίδονται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μία παιδική ίωση εκδηλώνεται με πονόλαιμο, βήχα, συνάχι και μέτριο πυρετό. Τα έντονα συμπτώματα διαρκούν περίπου τρεις μέρες και μετά αρχίζουν να υποχωρούν. Πολλά παιδάκια κατά τη διάρκεια μιάς παιδικής ίωσης εμφανίζουν δακρύρροια. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό.
Οι παιδικές ιώσεις διαρκούν λίγες μέρες και δεν πρέπει να ανησυχούν τους γονείς. Αν το παιδάκι βήχει επίμονα, έχει πυρετό πρέπει να επισκεφτεί έναν παιδίατρο. Τα αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν τις παιδικές ιώσεις ούτε μειώνουν τη διάρκειά τους. Η θερμοκρασία όταν είναι φυσιολογική κυμαίνεται από 36,2 έως 37 βαθμούς κελσίου. Επίσης κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια μιάς παιδικής ίωσης ίσως το παιδάκι εμφανίσει ωτίτιδα.
Όταν το παιδάκι που έχει μία παιδική ίωση δεν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας η αντιμετώπιση είναι εύκολη: Ανάπαυση, χορήγηση αντιπυρετικών, αύξηση της υγρασίας του περιβάλλοντος και χλιαρά ντουζάκια εφόσον το παιδάκι έχει υψηλό πυρετό. Κάποιες φορές όταν ο βήχας είναι επίμονος και ο πυρετός δεν υποχωρεί, είναι καλό να επισκεφτείτε έναν παιδίατρο γιατί ίσως ένας βήχας εξελιχθεί σε κάτι σοβαρότερο. Επιπλέον οι γονείς δεν πρέπει να ζητούν από τον παιδίατρο, μέσω τηλεφώνου τη χορήγηση μίας συνταγής για την αντιμετώπιση μιάς παιδικής ίωσης.
Καλό χειμώνα σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Παιδικές ιώσεις"

 • Οι ασπίδες της υγείας του παιδιού

  Οι ιώσεις, οι γρίπες και τα κρυολογήματα είναι κομμάτι της ζωής των παιδιών, ειδικά όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά. Το φθινόπωρο μαζί με τη σχολική χρονιά ξεκινούν και οι ιώσεις. Ο πυρετός, ο βήχας, το συνάχι, η διάρροια και ο εμετός αποτελούν κάποια συμπτώματα.

 • Γαστρεντερίτιδα και παιδιά

  Η γαστρεντερίτιδα είναι ένα συχνό φαινόμενο για τα μικρά παιδάκια. Είναι ένας ερεθισμός του στομαχιού και των εντέρων. Τα συμπτώματα μιάς γαστρεντερίτιδας είναι ο πυρετός, η διάρροια και οι πόνοι στο στομάχι του παιδιού. Επίσης κάποιες φορές τα παιδάκια ανεβάζουν πυρετό και έχουν ατονία.

 • Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός της νέας γρίπης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  Οι έγκυες γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο αν κολλήσουν τον ιό της νέας γρίπης, από τις υπόλοιπες γυναίκες. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να οδηγηθούμε σε πανικό γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα των εγκύων εξακολουθεί να λειτουργεί.

 • Προφύλαξη των παιδιών από τη γρίπη

  Ο χειμώνας έχει έρθει και τα παιδιά συχνά παθαίνουν ιώσεις και γρίπη. Τα συμπτώματα της εποχιακής γρίπης είναι τα εξής: Πυρετός, ρίγος, λήθαργος, κούραση, ανορεξία, βήχας, κεφαλαλγία, μυαλγίες, φαρυγγαλγία, ρινόρροια, εμετοί, διάρροια, αναπνευστική δυσχέρεια.

 • Να το στείλω στο σχολείο;

  Πολλές φορές τα παιδιά είναι μισοάρρωστα και οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα να τα στείλουν ή όχι στο σχολείο. Επίσης κάποιες φορές τα παιδιά βαριούνται να πάνε στο σχολείο και προφασίζονται ότι δεν νιώθουν καλά.