Παιδικό δωμάτιο για δύο κοριτσάκια

Αν στην οικογένεια υπάρχουν δύο κοριτσάκια και δεν υπάρχει χώρος στο σπίτι για δύο ξεχωριστά δωμάτια, μπορείτε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο και για τις δύο. Η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε δύο κρεβάτια και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο τα κοριτσάκια σας θα συζητούν, θα παίζουν μαζί και θα νιώθουν ασφάλεια. Είναι καλό να επιλέξετε κρεβατάκια με πόδια ώστε να αξιοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τα κρεβατάκια. Διαφορετικά, αν επιλέξετε ντυμένα κρεβάτια, είναι πιο βολικά αυτά που έχουν αποθηκευτικό χώρο. Στη συνέχεια επιλέξτε μία ευρύχωρη ντουλάπα ώστε να βάζετε τα ρουχαλάκια τους και αν τα παιδιά πηγαίνουν στο δημοτικό, αγοράστε γραφεία και μία όμορφη βιβλιοθήκη.
Είναι καλό να επιλέξετε για τα έπιπλα ουδέτερες αποχρώσεις ώστε να έχετε πολλές επιλογές διακόσμησης. Το λευκό χρώμα στα έπιπλα είναι καθαρό χρώμα, διαχρονικό, συνδυάζεται με πολλά διακοσμητικά στοιχεία και με πολλά χρώματα. Επίσης αν επιλέξετε λευκά έπιπλα μπορείτε να κάνετε και αλλαγές όταν τα κοριτσάκια σας μεγαλώσουν. Αν επιλέξετε λευκά έπιπλα προσπαθήστε να βάλετε στο χώρο εκκεντρικά στοιχεία διακόσμησης: Για παράδειγμα ένα λαμπατέρ σε σχήμα νεράιδας. Επίσης επιλέξτε πολύχρωμες κουρτίνες ή χαρούμενα χαλάκια. Στη συνέχεια επιλέξτε για τους τοίχους μία ωραία εικόνα ή μία ζωγραφιά, που θα φτιάξουν τα παιδάκια σας. Μία καλή ιδέα είναι να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδάκια σας μία εικόνα με νεράιδες ή με ήρωες από ένα αγαπημένο τους βιβλίο ή παραμύθι. Μία ακόμη ιδέα είναι να φτιάξετε έναν χώρο σε κάποιον τοίχο, με φωτογραφίες σας και αυτοκόλλητα. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί μία ζεστασιά στο χώρο. Αν επιλέξετε να διακοσμήσετε τον τοίχο του παιδικού δωματίου, επιλέξτε μονόχρωμα σεντόνια και μαξιλαροθήκες ώστε να μην "φορτώσετε" το παιδικό δωμάτιο. Είναι καλό να αφήσετε κάποιον χώρο ελεύθερο ώστε τα κοριτσάκια να μπορούνε να παίζουν άνετα και κυρίως με ασφάλεια.
Υπάρχουν πολλά έπιπλα στο εμπόριο και στα μαγαζιά αλλά η διακόσμηση του παιδικού δωματίου κάνει τη διαφορά. Αν μπορέσετε και αφιερώσετε χρόνο στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, τα παιδιά σας θα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και εσείς θα τους διδάξετε πόσο σημαντικό συναίσθημα είναι να δημιουργούν.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Παιδικό δωμάτιο για δύο κοριτσάκια"

 • Ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο

  Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι και νιώθουν ασφάλεια σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο. Στο παιδικό δωμάτιο το παιδί περνάει πολύ χρόνο, διαβάζει, παίζει και κοιμάται. Είναι καλό να δώσετε σημασία στη διακόσμηση ώστε το παιδί να νιώθει όμορφα στο χώρο του.

 • Διακόσμηση παιδικού δωματίου

  Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι πολύ σημαντική από τη γέννηση του παιδιού μέχρι την εφηβεία του. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να παρέχει ασφάλεια και δημιουργική διάθεση στο παιδί. Είναι ο χώρος που ξεκουράζεται, που παίζει, που ηρεμεί και που κοιμάται.

 • Πολυθρόνες και καρέκλες

  Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες αποτελούν βασικά έπιπλα για τη διαμόρφωση ενός χώρου. Τα σχέδια και η ποιότητα των πολυθρόνων είναι βασικά κριτήρια για την επιλογή τους. Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα επιλογών σε σχέδια, χρώματα, στυλ και για όλα τα "πορτοφόλια".

 • Ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο

  Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που κοιμάται, παίζει και μεγαλώνει το μωράκι. Όταν οι γονείς "φτιάχνουν" το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του χώρου για το παιδάκι τους. Τα παιδιά είναι υπερκινητικά και εξερευνούν το χώρο του παιδικού δωματίου τους.

 • Ανακαίνιση σπιτιού

  Τα σημάδια της φθοράς του χρόνου "φαίνονται" και στα σπίτια. Επίσης η τεχνολογία εξελίσσεται και διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχουν καινούργια υλικά, βελτιωμένοι τρόποι κατασκευής κτλ. Επίσης κάποια ζευγάρια κάνουν μία ανακαίνιση ώστε να ανανεώσουν τη σχέση τους και να αλλάξουν το ύφος του σπιτιού.