Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά

Σε λίγες μέρες πλησιάζει η μεγάλη εβδομάδα και ο νονός και η νονά ψάχνουν να βρουν πασχαλινή λαμπάδα για το βαφτιστήρι τους. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και είδη λαμπάδων στο εμπόριο. Πολλές φορές τα παιδιά ζητούν από τη νονά τους μία συγκεκριμένη λαμπάδα, που έχουν δει σε κάποια διαφήμιση. Καλό είναι να επιλέξετε τις χειροποίητες λαμπάδες ή ακόμη καλύτερα να φτιάξετε εσείς τη λαμπάδα για το βαφτιστήρι σας.
Τα υλικά για να φτιάξετε μία χειροποίητη λαμπάδα είναι τα εξής:

Κορδέλες
Κορδόνια
Ξυλάκια κανέλας και άλλα μυρωδικά
Αποξηραμένα άνθη
Διακοσμητικά αντικείμενα της επιλογής σας
Παιχνίδια όλων των ειδών από μικρά μέχρι κάποιους ήρωες ή κούκλες
Καρφίτσες
Κόλλα
Κολλητική ταινία
πιστόλι σιλικόνης
Παιχνιδάκια, όπως ανεμόμυλους, ξύλινα παιχνίδια, κούκλες, παιδικούς ήρωες
Πουγκάκια με καραμέλες ή σοκολατένια αυγά.

Αν στολίσετε τη λαμπάδα με κάποιο δωράκι το βαφτιστήρι σας θα χαρεί διπλά. Μια ακόμη ιδέα για παιδική λαμπάδα είναι αυτή με ένα ναυτικό θέμα. Σε ένα λευκό κερί τυλίγουμε μπλε κορδέλα και στολίζουμε με κάποιο παιχνίδι, όπως ένα πειρατικό καράβι. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως θέμα την άνοιξη και να φτιάξετε μία ανοιξιάτικη, πασχαλινή λαμπάδα. Σε μία λευκή, κίτρινη ή ροζ λαμπάδα τοποθετούμε ένα ματσάκι με αποξηραμένα άνθη και στάχια. Τα αποξηραμένα άνθη και τα στάχια τα τοποθετούμε πάνω στη λαμπάδα, με μία όμορφη κορδέλα και στο τέλος δένουμε την κορδέλα φιόγκο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Αυτή η λαμπάδα προορίζεται κυρίως για κοριτσάκια. Στα παιδιά αρέσουν πολύ τα δώρα. Μία ακόμη ιδέα λοιπόν είναι να τοποθετήσετε πάνω στη λαμπάδα ένα παιχνίδι, για παράδειγμα τον spiderman, μία κούκλα, ένα ρολόι της αγαπημένης ομάδας του παιδιού, ένα αρκουδάκι, ένα μικρό τσαντάκι, ένα πουγκί με κοκαλάκια κτλ. Η κατασκευή της λαμπάδας είναι απλή: Σε μία μονόχρωμη λαμπάδα δένουμε το δωράκι με μία εντυπωσιακή κορδέλα.
Είναι καλό να βάλουμε τη λαμπάδα σε μία πρωτότυπη θήκη ή σε μία όμορφη χάρτινη σακούλα και να γράψουμε μία αφιέρωση στο βαφτιστήρι μας. Ο νονός και η νονά είναι θεμιτό να θυμηθεί να αγοράσει ένα πασχαλινό, σοκολατένιο αυγό, κάποιο όμορφο και εκπαιδευτικό δωράκι και ένα πασχαλινό τσουρέκι. Σε κάθε τι που κάνουμε χρειάζεται απλά αγάπη και λίγη φαντασία και το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.
Καλό Πάσχα σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά"

 • Πασχαλινά δώρα για παιδιά

  Εδώ και πολλά χρόνια τα παιδιά περιμένουν με αγωνία το δώρο που θα τους κάνει η νονά τους το πάσχα. Ζούμε στην εποχή της εικόνας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιλογές για δωράκια. Πολλά παιχνίδια στο εμπόριο καθώς και δώρα, είτε ακριβά, είτε πιο οικονομικά.

 • Λαμπάδες για το πάσχα

  Οι πασχαλινές λαμπάδες έχουν καθιερωθεί σαν το δώρο που κάνουν οι νονοί στα βαφτηστήρια τους για τη γιορτή του πάσχα. Οι πασχαλινες λαμπαδες είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην λειτουργία του μεγάλου σαββάτου όπου οι ιερείς δίνουν το άγιο φως στους πιστούς για να το φέρουν στο σπίτι τους. Πολλές φορές τα παιδιά κατασκευάζουν χειροποίητες λαμπάδες ή φαναράκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες για τον στολισμό της πασχαλινής λαμπάδας, και για τις πασχαλινές κάρτες που θα τις συνοδεύσουν.

 • Πάσχα και παιδικά παιχνίδια

  Ζούμε σε μία εποχή που τα αγαθά είναι πολλά και τα παιδιά συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Τα παιδιά έχουν αντίληψη και άποψη για πολλά θέματα, πόσο μάλλον για τα παιχνίδια.

 • Μαμ και νάνι

  Οι νέοι γονείς αγχώνονται για το "μεγάλωμα" των νεογέννητων παιδιών τους. Ο ύπνος και το φαγητό είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του νεογέννητου και οι παρακάτω συμβουλές θα "διώξουν" το άγχος σας και θα γίνετε οι καλύτερες μανούλες του κόσμου.

 • Υποσχέσεις της νέας χρονιάς

  Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ενώ το σπίτι μοσχοβολάει θαλπωρή οι μανούλες είναι καλό να κάνουν την αυτοκριτική τους και να θέσουν τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς. Τα λάθη του προηγούμενου έτους διαγράφονται και οι νέες υποσχέσεις για αλλαγές σε όλους τους τομείς έρχονται.