Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες και βλέπουν λίγο τα παιδιά τους. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ποιοτικός χρόνος ανάμεσα στους γονείς και στο παιδί. Είναι σημαντικό να τρώτε όλοι μαζί. Η ώρα του φαγητού ενώνει την οικογένεια και αποτελεί μία αφορμή για να ενισχυθούν οι οικογενειακοί δεσμοί και να συζητήσετε όλοι μαζί για όσα σας προβληματίζουν. Είναι καλό να έχετε ένα πρόγραμμα ώστε να μαζευόσαστε όλοι κατά τη διάρκεια κάποιου γεύματος.
Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι. Μπορείτε να καθιερώσετε κάποιες ώρες την εβδομάδα ώστε να παίξετε κάποιο επιτραπέζιο, να φτιάξετε ένα παζλ ή να παίξετε σκάκι όλοι μαζί. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα ψυχαγωγηθούν ταυτόχρονα. Ακόμη και μία βόλτα με τα παιδιά σας είναι μία δραστηριότητα που θα σας φέρει κοντά. Μπορείτε να συνοδεύσετε τα παιδιά στο φροντιστήριο ή στο σχολείο.
Οι γονείς είναι σημαντικό να δείξουν στα παιδιά τη σημασία της οικογένειας και της συλλογικής προσπάθειας αλλά είναι θεμιτό να περνούν χρόνο και μεμονομένα με το κάθε παιδάκι τους. Για παράδειγμα μπορείτε να διαβάσετε ένα παραμυθάκι πριν κοιμηθεί το μικρό σας παιδάκι. Επίσης να παρακολουθήσετε μία προπόνηση του μεγαλύτερου παιδιού σας κτλ. Τα παιδιά έχουν την ανάγκη των γονιών. Ο ποιοτικός χρόνος βοηθάει στην υγιή κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά"

 • Συμβουλές για εργαζόμενες μαμάδες

  Πολλές είναι οι μανούλες που εργάζονται και παραπονιούνται ότι δεν περνούν πολύ χρόνο με τα παιδιά τους. Είναι λογικό ο χρόνος να σας φαίνεται πάντα λίγος μιάς και κάθε μανούλα θέλει να περνάει πολύ χρόνο με το παιδί της.

 • Συμβουλές για ισορροπημένα παιδιά

  Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νηπίων είναι πολύ σημαντική ώστε να αναπτύξουν μία υγιή προσωπικότητα. Κανένας γονιός δεν είναι αλάθητος αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά και συμβουλές για ισορροπημένα παιδιά.

 • Προσκόλληση στη μαμά

  Πολλά παιδιά είναι προσκολλημένα στη μανούλα τους, διαμαρτύρονται και κλαίνε όταν η μαμά τους δεν ασχολείται μαζί τους ή φεύγει από το σπίτι. Αν το παιδάκι σας είναι προσκολλημένο πάνω σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αλλά πρέπει να βάλετε κάποια όρια ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί.

 • Σχολική φοβία

  Οι παιδικές φοβίες γίνονται και φοβίες των γονιών. Συνήθως μία παιδική φοβία "δείχνει" αθώα αλλά είναι καλό να την αντιμετωπίζουμε. Τα παιδιά με σχολική φοβία αρνούνται κατηγορηματικά να πηγαίνουν στο σχολείο.

 • Επιστροφή στα θρανία

  Όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης τα παιδιά είναι καλό να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά για τη νέα σχολική χρονιά. Στις καλοκαιρινές διακοπές τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και κάνουν διακοπές. Γι αυτό είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα στις απαιτήσεις του σχολείου.