Προετοιμασία γάμου

Ο γάμος είναι μία διαδικασία η οποία κάνει ευτυχισμένους δύο ανθρώπους. Η προετοιμασία του γάμου απαιτεί σωστό προγραμματισμό και οργάνωση. Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν τις περισσότερες προετοιμασίες.
Αν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου μπορείτε να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες του γάμου ένα εξάμηνο νωρίτερα. Αρχικά συζητήστε με το σύντροφο σας σχετικά με τον οικονομικό σας προϋπολογισμό. Επιλέξτε την εκκλησία και το κέντρο, στο οποίο θα γίνει η δεξίωση. Αποφασίστε για τους καλεσμένους και για το στυλ του γάμου. Συζητήστε με τον ιερέα της ενορίας σας σχετικά με τα δικαιολογητικά του γάμου και "κλείστε" την εκκλησία. Φροντίστε να ανοίξετε μία λίστα δώρου γάμου.
Επιπλέον, σημαντικό είναι να βρείτε τον κουμπάρο και να του ζητήσετε να σας παντρέψει. Η νύφη είναι καλό να αρχίσει να αναζητά το νυφικό, είτε πηγαίνοντας σε οίκους μόδας, είτε κοιτάζοντας τα περιοδικά. Ο γαμπρός μπορεί ευκολότερα να βρεί το γαμπριάτικο κοστούμι, αλλά και εκείνος είναι καλό να μην το αφήσει για την τελευταία στιγμή. Στη συνέχεια βρείτε τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες, τις βέρες, την τούρτα και διαλέξτε τα λουλούδια για το στολισμό της εκκλησίας και του κέντρου.
Η νύφη είναι καλό να ξεκινήσει κούρα ομορφιάς ώστε να λάμπει τη μέρα του γάμου. Επιπλέον να βρει το κατάλληλο χτένισμα, το ιδανικό μακιγιάζ και τις νυφικές γόβες. Το ζευγάρι πρέπει να επιλέξει τη νυφική ανθοδέσμη. Βεβαιωθείτε ότι στείλατε εγκαίρως τα προσκλητήρια και έχουν φτάσει στους καλεσμένους σας. Η νύφη πρέπει να κάνει συχνά πρόβα νυφικού ώστε όλα να είναι τέλεια την ημέρα της τελετής.
Τις τελευταίες μέρες απλά επιβεβαιώστε ότι όλα έχουν προγραμματιστεί σωστά: Ο στολισμός της εκκλησίας, η δεξίωση, οι βέρες, το νυφικό ακόμη και οι λεπτομέρειες για το γαμήλιο ταξίδι.
Εφόσον προγραμματίσετε σωστά το γάμο σας θα έχετε την πολυτέλεια να απολαύσετε αυτό το ευχάριστο γεγονός, να λάμπετε από ευτυχία και ομορφιά και να κάνετε τους συγγενείς και τους καλεσμένους σας να περάσουν πολύ όμορφα.
Η ώρα η καλή.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Προετοιμασία γάμου"

 • Αρραβώνας - Κάποια έθιμα

  Ο αρραβώνας αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης. Ο αρραβώνας ως θεσμός τείνει να εξαφανιστεί αλλά πολλά ζευγάρια επιλέγουν να αρραβωνιαστούν πριν από το γάμο. Στη σημερινή εποχή, ο αρραβώνας είναι ένας τρόπος να γνωριστούν οι δύο οικογένειες των μελλόνυμφων. Επίσης αποτελεί μία αφορμή για γλέντι και διασκέδαση.

 • Πώς να χάσουμε κιλά μέχρι το γάμο

  Οι περισσότερες νύφες αγχώνονται πολύ για την ημέρα του γάμου τους. Επειδή το νυφικό φόρεμα συνήθως οι νύφες το αγοράζουν κάποιους μήνες πριν τη γαμήλια τελετή, υπάρχει ο φόβος της αύξησης βάρους. Επίσης αρκετές είναι οι νύφες που πρέπει να χάσουν κιλά ώστε να "χωρέσουν" στο νυφικό των ονείρων τους.

 • Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα

  Στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου, υπάρχουν στιγμές που είναι πιο χαλαρές για το ζευγάρι και για τους προσκεκλημένους. Σε έναν θρησκευτικό γάμο κατά τη διάρκεια της τελετής ακούγεται η φράση: "Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα". Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ο γαμπρός πατάει το πόδι της νύφης.

 • Πρωτότυπα γαμήλια δώρα

  Τα γαμήλια δώρα αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης αλλά αποτελούν και ένα δείγμα αγάπης και εκτίμησης για το μελλόνυμφο ζευγάρι. Τα γαμήλια δώρα τα προσφέρουν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι καλεσμένοι του ζευγαριού για να ευχηθούν και να ευχαριστήσουν τους μελλόνυμφους.

 • Μακεδονικός γάμος

  Κάθε τόπος έχει τα δικά του έθιμα και σε κάθε τόπο ο παραδοσιακός γάμος είναι διαφορετικός. Στη Μακεδονία ο παραδοσιακός γάμος έχει πληθώρα εθίμων, τα οποία διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Κάποια έθιμα ενός μακεδονικού γάμου, τα οποία διασώθηκαν μέσα από το χρόνο, είναι τα εξής: