Πρωτότυπα γαμήλια δώρα

Τα γαμήλια δώρα αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης αλλά αποτελούν και ένα δείγμα αγάπης και εκτίμησης για το μελλόνυμφο ζευγάρι. Τα γαμήλια δώρα τα προσφέρουν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι καλεσμένοι του ζευγαριού για να ευχηθούν και να ευχαριστήσουν τους μελλόνυμφους. Είναι καλό να μην αποτελούν μία τυπική πράξη αλλά να αφιερώνουμε χρόνο και διάθεση ώστε να τα επιλέξουμε.
Οι συγγενείς του ζευγαριού συνήθως αγοράζουν κάποιο πρακτικό και ακριβό γαμήλιο δώρο, όπως κάποια οικιακή συσκευή ή δωρίζουν στο ζευγάρι ένα χρηματικό ποσό για το ξεκίνημα της κοινής ζωής τους. Εάν υπάρχει λίστα γάμου είναι καλό να επιλέξετε από εκεί κάποιο δώρο. Τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα πιάτα είναι πάντα χρήσιμα για το ζευγάρι. Μπορείτε να κάνετε τα πιάτα πιο πρωτότυπα αν αποτυπώσετε τα ονόματα ή τις φωτογραφίες του ζευγαριού πάνω στα πιάτα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αν επιλέξετε για γαμήλιο δώρο μαξιλαροθήκες ή σεντόνια.
Τα βάζα και οι κορνίζες είναι ένα συνηθισμένο γαμήλιο δώρο, αντί αυτών μπορείτε να επιλέξετε έναν πίνακα ζωγραφικής, έναν ναργιλέ ή μία κατασκευή από αρωματικά κεράκια. Αν είστε φίλοι του ζευγαριού μπορείτε να επιλέξετε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες τους, που θα τους θυμίζουν τις όμορφες στιγμές τους και θα αναπολούν όταν τις κοιτάζουν. Επιπλέον ένα ταξίδι με πληρωμένα τα εισιτήρια και τη διαμονή αποτελεί ένα έξυπνο γαμήλιο δώρο. Ακόμη και τα κοσμήματα, τα μανικετόκουμπα και κάποιο κιβώτιο για κοσμήματα είναι όμορφες και πρωτότυπες ιδέες για γαμήλιο δώρο.
Το Savoir Vivre επιτάσσει μέσα στο δώρο να βρίσκεται η καρτούλα με τις ευχές σας, να μην δώσετε το δωράκι στην εκκλησία ή στη δεξίωση και να αγοράσετε ένα δωράκι ακόμη κι αν δεν παρεβρεθείτε στην τελετή του γάμου. Μία βόλτα στα μαγαζιά σε συνδυασμό με την ανάλογη φαντασία και διάθεση, θα σας δώσει πολλές ιδέες για γαμήλια δωράκια. Μην το κάνετε τυπικά αλλά με αγάπη και με σκοπό να δώσετε χαρά και χαμόγελο στο μελλόνυμφο ζευγάρι.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Πρωτότυπα γαμήλια δώρα"

 • Αρραβώνας - Κάποια έθιμα

  Ο αρραβώνας αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης. Ο αρραβώνας ως θεσμός τείνει να εξαφανιστεί αλλά πολλά ζευγάρια επιλέγουν να αρραβωνιαστούν πριν από το γάμο. Στη σημερινή εποχή, ο αρραβώνας είναι ένας τρόπος να γνωριστούν οι δύο οικογένειες των μελλόνυμφων. Επίσης αποτελεί μία αφορμή για γλέντι και διασκέδαση.

 • Προετοιμασία γάμου

  Ο γάμος είναι μία διαδικασία η οποία κάνει ευτυχισμένους δύο ανθρώπους. Η προετοιμασία του γάμου απαιτεί σωστό προγραμματισμό και οργάνωση. Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν τις περισσότερες προετοιμασίες.

 • Αιτίες που βαριούνται οι παντρεμένοι

  Θα ήταν ιδανικό δύο άνθρωποι που παντρεύτηκαν, να μην βαριούνται ποτέ. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν κάποιες στιγμές ρουτίνας. Συνήθως οι γυναίκες γκρινιάζουν περισσότερο, όταν βαριούνται. Οι άντρες είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν τρόπους ώστε να μην βαριούνται.

 • Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα

  Στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου, υπάρχουν στιγμές που είναι πιο χαλαρές για το ζευγάρι και για τους προσκεκλημένους. Σε έναν θρησκευτικό γάμο κατά τη διάρκεια της τελετής ακούγεται η φράση: "Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα". Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ο γαμπρός πατάει το πόδι της νύφης.

 • Επιλογή βερών (Κάποιες ιδέες και προτάσεις για την επιλογή βέρας)

  Οι βέρες αποτελούν μία πολύ σημαντική αγορά πριν το γάμο. Αποτελούν ένα σύμβολο ένωσης και αφοσίωσης για το ζευγάρι και θυμίζουν πάντα τους όρκους αγάπης που έχουν ανταλλάξει. Η επιλογή των βερών είναι καλό να γίνει προσεκτικά και κατόπιν μελέτης γιατί το ζευγάρι θα τις φοράει για πολλά χρόνια.