Ραντεβού με τον παιδίατρο

Στον παιδίατρο οι γονείς εμπιστεύονται την υγεία του παιδιού τους. Ο παιδίατρος φροντίζει τον εμβολιασμό του παιδιού, δίνει συμβουλές στους γονείς όταν το παιδάκι είναι άρρωστο και διαβεβαιώνει τους γονείς ότι το μωρό τους είναι υγιές. Γι αυτό είναι καλό να βρείτε έναν καλό και έμπιστο παιδίατρο.
Το πρώτο ραντεβού με τον παιδίατρο είναι όταν το μωράκι είναι δέκα με δεκαπέντε ημερών. Ο παιδίατρος θα σας δώσει συμβουλές για τον ίκτερο, για τον θηλασμό, για το μπάνιο του μωρού σας, για τον ύπνο του μωρού και θα εξετάσει το μωρό σας. Αρχικά ο παιδίατρος θα ζυγίσει το παιδί και θα μετρήσει το ύψος του. Στη συνέχεια θα κάνει έλεγχο στις δύο μαλακές περιοχές του κεφαλιού του μωρού, όπου τα οστά του κρανίου δεν έχουν ακόμη ενωθεί. Στο πρώτο ραντεβού με τον παιδίατρο ο γιατρός θα κάνει έλεγχο στο στόμα του βρέφους, στα μάτια και στα αφτιά. Επιπλέον με το στηθοσκόπιο θα ακούσει την καρδούλα του μωρού, αν το βρέφος έχει κάποιο φύσημα και θα ψηλαφήσει την κοιλίτσα του ώστε να κάνει έλεγχο στα εσωτερικά του όργανα. Επίσης θα εξετάσει τον ομφάλιο λώρο, ο οποίος έχει ένα κομμάτι που "πέφτει" στις δύο πρώτες εβδομάδες.
Στο πρώτο ραντεβού ο παιδίατρος θα κάνει έλεγχο για ίκτερο και θα δει αν το μωρό έχει δυνατά πόδια. Στη συνέχεια θα εξετάσει τα αντανακλαστικά του μωρού. Τέλος, ο παιδίατρος θα σας δώσει κάποιες συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα του βρέφους σας: Σχετικά με τον θηλασμό, τον ύπνο, τη διατροφή και θα σας απαντήσει σε όσες ερωτήσεις έχετε. Αν το μωράκι σας κατά τη διάρκεια του ραντεβού με τον παιδίατρο κλάψει, μην ανησυχήσετε γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ραντεβού με τον παιδίατρο"

 • Τα παιδικά εμβόλια

  Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό θέμα της προληπτικής παιδιατρικής. Οι γονείς πρέπει να έχουν ένα παιδικό βιβλιάριο υγείας και να αναγράφουν σε αυτό κάθε εμβόλιο που κάνουν στο παιδάκι τους.

 • Κάποια κόλπα για τα μωρά που κλαίνε

  Τα περισσότερα μωρά κλαίνε συχνά και οι γονείς πανικοβάλλονται γιατί δεν ξέρουν από τί προέρχεται το κλάμα. Δυστυχώς ένα μωράκι δεν μπορεί να μας πει τί έχει. Κατά συνέπεια πρέπει οι γονείς να μάθουν τις αντιδράσεις του και να λειτουργούν αναλόγως.

 • Πώς να αγαπήσει το παιδί τα φρούτα και τα λαχανικά

  Κατά κοινή παραδοχή τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ευεργετικά για την υγεία των παιδιών μιάς και ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Παρόλα αυτά πολλοί γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά. Χρειάζεται υπομονή για να αγαπήσουν τα παιδιά σας τα φρούτα και τα λαχανικά.

 • Οι ασπίδες της υγείας του παιδιού

  Οι ιώσεις, οι γρίπες και τα κρυολογήματα είναι κομμάτι της ζωής των παιδιών, ειδικά όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά. Το φθινόπωρο μαζί με τη σχολική χρονιά ξεκινούν και οι ιώσεις. Ο πυρετός, ο βήχας, το συνάχι, η διάρροια και ο εμετός αποτελούν κάποια συμπτώματα.

 • Νυχτερινοί τρόμοι

  Μία παιδική φοβία είναι οι νυχτερινοί τρόμοι. Οι νυχτερινοί τρόμοι συνδέονται με τον βαθύ ύπνο που κάνει το παιδί. Το παιδάκι ξυπνάει απότομα και αρχίζει να φωνάζει πολύ έντονα. Συνήθως στους νυχτερινούς τρόμους το παιδί ιδρώνει, δείχνει φοβισμένο και δεν "επικοινωνεί" με το περιβάλλον.