Σαλάτες, λαχανικά και παιδιά

Αρκετοί γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους δεν τρώνε σαλάτες και λαχανικά. Δυστυχώς, τόσο οι σαλάτες, όσο και τα λαχανικά είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Το κλειδί για να τρώνε τα παιδιά σαλάτες και λαχανικά είναι να μην τα πιέζετε. Αν πιέζετε τα παιδιά το πιο πιθανό είναι από αντίδραση να μην τρώνε σαλάτες και λαχανικά.
Επομένως μπορείτε να λειτουργήσετε ως εξής:
Δημιουργήστε πιο ελκυστικά πιάτα. Για παράδειγμα φτιάξτε ένα πιάτο από λαχανικά σε σχήμα προσώπου, βάλτε μία ροδέλα ντομάτας για κεφαλάκι, τριμμένο καρότο για μαλλάκια, ελιές για μάτια και κομμένο αγγουράκι για μύτη και χείλη. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ή να κρύψετε τα λαχανικά σε φαγητά ή σνακ. Για παράδειγμα σε ένα πιάτο με ρύζι μπορείτε να βάλετε αρακά, καλαμπόκι και καρότο. Σε μία πράσινη σαλάτα να προσθέσετε κομμάτια από κοτόπουλο. Ακόμη μία ιδέα είναι να βάλετε ψιλοκομμένη πιπεριά σε μία σάλτσα για ζυμαρικά, ντομάτα σε ένα τοστάκι ή να φτιάξετε έναν φυσικό χυμό φρούτων και να προσθέσετε και καρότο (Αλεσμένο καρότο). Τέλος οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να τρώτε σαλάτα μαζί με κάθε γεύμα. Έτσι τα παιδιά θα "παίρνουν" το σωστό παράδειγμα. Σιγά- σιγά τα παιδιά θα συμβιβαστούν με την ιδέα των λαχανικών και θα συνηθίσουν και τις υγιεινές σαλάτες. Άλλωστε τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν ό,τι βλέπουν.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Σαλάτες, λαχανικά και παιδιά"

 • Υγιεινή διατροφή για παιδιά

  Πολλοί γονείς αγχώνονται σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους. Η σωστή διατροφή για τα παιδιά είναι ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία τους. Τα παιδιά όσο μεγαλώνουν αυξάνονται οι ενεργειακές τους ανάγκες και η διατροφή τους πρέπει να είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, σίδηρο, βιταμίνες και ασβέστειο.

 • Μυστικά διατροφής για παιδιά

  Η σημαντικότερη υποχρέωση ενός γονιού είναι η φροντίδα για την υγεία των παιδιών του. Το μεγαλύτερο αγαθό είναι η υγεία και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να την εκτιμούν. Η ισορροπημένη και η υγιεινή διατροφή είναι σύμμαχοι της καλής υγείας.

 • Το σωστό κολατσιό για το σχολείο

  Ένας υπεύθυνος γονέας πρέπει να φροντίζει για τη σωστή διατροφή των παιδιών του. Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν για το τί τρώει το παιδί τους στο σχολείο. Είναι προτιμότερο ο ίδιος ο γονιός να ετοιμάζει το κολατσιό του παιδιού. Έτσι θα γνωρίζει ότι τρώει υγιεινά και σιτίζεται σωστά.

 • Πώς να χάσουμε κιλά μέχρι το γάμο

  Οι περισσότερες νύφες αγχώνονται πολύ για την ημέρα του γάμου τους. Επειδή το νυφικό φόρεμα συνήθως οι νύφες το αγοράζουν κάποιους μήνες πριν τη γαμήλια τελετή, υπάρχει ο φόβος της αύξησης βάρους. Επίσης αρκετές είναι οι νύφες που πρέπει να χάσουν κιλά ώστε να "χωρέσουν" στο νυφικό των ονείρων τους.

 • Σαλάτα από αρακά

  Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους. Οι περισσότερες σαλάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Τα παιδιά αγαπάνε τις σαλάτες και είναι καλό να τρώνε σαλάτες, σε καθημερινή βάση. Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή σαλάτας από αρακά δίνεται παρακάτω. Υλικά: Μισό κιλό αρακά