Σεξουαλική διάθεση της γυναίκας στην εγκυμοσύνη.

Όταν η εγκυμοσύνη της γυναίκας εξελίσσεται φυσιολογικά, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού μπορεί να συνεχιστεί όπως και πριν. Οι πιο πολλές έγκυες δηλώνουν ότι αυξάνεται η σεξουαλική τους διάθεση, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται η προγεστερόνη, η οποία είναι μία ορμόνη που ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση των έγκυων γυναικών.
Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης η εγκυμονούσα έχει ναυτία, νιώθει εξάντληση και έχει ευαισθησία στο στήθος της. Επίσης αρχίζει να παίρνει κιλά και νιώθει άβολα με το σώμα της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η σεξουαλική της διάθεση. Αυτό όμως είναι προσωρινό.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τρίμηνου της εγκυμοσύνης, η σεξουαλική διάθεση της γυναίκας επανέρχεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Τα συμπτώματα έχουν περάσει και το ζευγάρι έρχεται συναισθηματικά πιο κοντά. Επιπλέον το σώμα της γυναίκας γίνεται πιο θηλυκό και αυτό δημιουργεί σεξουαλική διάθεση στο ζευγάρι.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τρίμηνου, το μέγεθος της κοιλιάς δυσκολεύει το σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι. Υπάρχουν όμως οι κατάλληλες στάσεις ώστε να ξεπεραστεί το πρακτικό ζήτημα της κοιλιάς. Το ζευγάρι σκέφτεται τη γέννα και αυτό συχνά δημιουργεί μείωση της σεξουαλικής διάθεσης. Κάποιες γυναίκες όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού, νιώθουν έντονα τη μητρότητα και βάζουν σε δεύτερη θέση το σεξ. Κατά κοινή παραδοχή σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη και όταν το ζευγάρι είναι συναισθηματικά κοντά, το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξίσου απολαυστικό.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Σεξουαλική διάθεση της γυναίκας στην εγκυμοσύνη."

 • Σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (Επιτρέπεται το σεξ;)

  Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μπορούν να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν ο γυναικολόγος σας έδωσε το οκ τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορείτε να συνεχίσετε την σεξουαλική σας ζωή κανονικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή και σπάνια απαγορεύεται.

 • Βολικά ρούχα εγκυμοσύνης

  Οι γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης παίρνουν κιλά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζονται κάθε μήνα διαφορετικά ρούχα. Καλό θα ήταν να αγοράζουν τα ρούχα τους σταδιακά γιατί η αύξηση βάρους δεν είναι προβλέψιμη. Παλιότερα τα ρούχα εγκυμοσύνης ήταν κακόγουστα και αυτό προβλημάτιζε τις εγκύους.

 • Κάποιοι λόγοι για να συνεχίζει να εργάζεται μία έγκυος γυναίκα

  Οι πιο πολλές έγκυες γυναίκες εργάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. 'Οταν η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική και η έγκυος εργάζεται αυτό έχει πολλές θετικές συνέπειες.

 • Θηλασμός πλεονεκτήματα για το μωρό και για τη γυναίκα

  Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία που έχει πολλά πλεονεκτήματα για το μωρό αλλά και για τη μανούλα. Το μητρικό γάλα και ειδικά το πρωτόγαλα, περιέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη το μωρό. Αποτελεί τον υγιέστερο τρόπο διατροφής για το μωρό και το προστατεύει από λοιμώξεις, αλλεργίες και μολύνσεις.

 • Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

  Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης.