Συμβουλές για χριστουγεννιάτικα δώρα

Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά πλησιάζουν και τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία το δώρο του Άγιου Βασίλη. Ό,τι και να λέμε περί οικονομικής κρίσης δεν γίνεται να στερήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τα παιδιά μας. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα "χρωματίζουν" τις γιορτινές μέρες των παιδιών. Είναι καλό να επιλέξουμε το σωστό δώρο ώστε να το ευχαριστηθεί το παιδί αλλά και να μην "αδειάσει" το πορτοφόλι μας.
Μία συμβουλή για να αρέσει το χριστουγεννιάτικο δώρο μας στο παιδί, είναι να παρατηρήσουμε τι αρέσει στο παιδί. Κάποιες φορές οι γονείς ενθουσιάζονται με κάποια παιχνίδια, που είναι αδιάφορα στα παιδιά. Αν το παιδί παίζει με μία συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτή τη λίστα ένα ακόμη παιχνίδι, που να συνδυάζεται με τα υπόλοιπα. Κάθε ηλικία, κάθε φύλο, κάθε παιδί έχει άλλες προτιμήσεις και το σημαντικό είναι να μην βαρεθεί το παιχνίδι.
Εφόσον επιλέξετε το δώρο χωρίς το παιδί είναι έξυπνο να "ψαρέψετε" το παιδί τι θα ήθελε να του φέρει φέτος ο Άγιος Βασίλης. Μπορείτε να του προτείνετε να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη και έτσι να επιλέξετε σωστά το δώρο. Εφόσον δεν είστε οι γονείς του παιδιού και απλά θέλετε να του κάνετε ένα δώρο, ρωτήστε τους γονείς με τι παίζει το παιδί ή τι του "λείπει" ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Αν επιλέξετε να αγοράσετε ένα παιχνίδι για το παιδί σας και πάτε μαζί στα καταστήματα, ρωτήστε το παιδί σας τι είδους παιχνίδι θα ήθελε; Κούκλα; Αυτοκινητάκι; Ηλεκτρονικό παιχνίδι; Κάποιο παραμύθι; κτλ. Ώστε και να μην κουραστείτε οι ίδιοι και το παιδί σας να μην κάνει "άσκοπες" επιλογές. Απλά μπορείτε να θέσετε ένα οικονομικό όριο και να κινηθείτε αναλόγως. Αφήστε το παιδί να ψάξει με την ησυχία του το δώρο του, να παίξει και να "εκτονωθεί" μέσα στο κατάστημα. Μία έξυπνη ιδέα είναι να κάνετε τις αγορές σας από ένα συνοικιακό κατάστημα ώστε να μην χαθεί το παιδί σας μέσα από πολλές επιλογές. Είναι σημαντικό να χαρεί κατά την επιλογή του δώρου και να μην φύγετε με την αίσθηση ότι θα ήθελε κι άλλο δώρο.
Το κόστος του δώρου είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας. Θυμηθείτε πως ένα ακριβό παιχνίδι δεν σημαίνει ότι θα είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά. Είναι καλό να διαβάσετε τις οδηγίες και κυρίως, να επιλέξετε παιχνίδια και δώρα ασφαλή για τα παιδάκια. Κάποιες επιπλέον συμβουλές για την επιλογή των χριστουγεννιάτικων δώρων είναι οι εξής:
Αγοράστε ένα δώρο που να απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ηλικιών. Εφόσον το παιδί ασχοληθεί για λίγους μήνες με το δώρο ή συγκεκριμένα με το παιχνίδι, μάλλον, δεν κάνατε την πιο σωστή επιλογή.
Επίσης τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά δεν είναι μόνο τα παιχνίδια. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο μουσικό όργανο, βιβλία και παραμύθια, υλικά κατασκευών, κάποιο κατοικίδιο ζώο, μία έξοδο σε ένα παιδικό θέατρο ή σε έναν κινηματογράφο, ένα εξάρτημα για το άθλημα του παιδιού κοκ. Είναι πολύ τρυφερή η διαδικασία της επιλογής του χριστουγεννιάτικου δώρου και μπορείτε να φτιάξετε και χειροποίητη συσκευασία δώρου, να αγοράσετε χριστουγεννιάτικο χαρτί, να κολλήσετε πάνω κάποιο χριστουγεννιάτικο στολίδι και φυσικά μία χριστουγεννιάτικη σοκολάτα. Τα παιδιά είναι έξυπνα, απρόβλεπτα και ενίοτε ανικανοποίητα και είναι "νίκη" να τους μάθουμε να χαίρονται με τα μικρά πράγματα και να μην είναι ανυπόμονα και "καταναλωτικά" όντα από μικρά.
Αν τέλος θέλετε τη βοήθεια των άστρων ορίστε μερικές ακόμα ιδέες για χριστουγεννιατικα δωρα >>
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Συμβουλές για χριστουγεννιάτικα δώρα "

 • Έξυπνα παιχνίδια για έξυπνα παιδιά

  Σε λίγες μέρες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι γονείς θα κάνουν δώρα στα παιδιά τους. Τα μικρά παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν τη γνώση. Μία καλή ιδέα για δώρα είναι τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία είναι ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά και ποιοτικά ταυτόχρονα.

 • Τα καλαντα των γιορτων

  Τα κάλαντα είναι μια παράδοση που θέλει να παιδιά αλλά και τους μεγάλους να γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι για να τραγουδάνε τα καλαντα στις γιορτες των χριστουγεννων, της προωτοχρονιας και των φωτων.

 • Παιχνίδι, ηλικία και φύλο

  Κάθε ηλικία και κάθε φύλο έχει τα δικά του παιχνίδια. Συνήθως τα αγόρια παίζουν κάποια παιχνίδια με το μπαμπά τους όπως μαξιλαροπόλεμο και τα κοριτσάκια επιλέγουν τα πιο "μαμαδίστικα" παιχνίδια. Το παιχνίδι μπορεί κάλλιστα να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να βοηθήσει στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

 • Τα πρώτα του Χριστούγεννα

  Αν φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωράκι σας προσπαθήστε να οργανώσετε μία όμορφη γιορτή αγάπης και ένα κλίμα ζεστό για την οικογένειά σας.

 • Οι μάγοι με τα δώρα

  Τα χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης, προσφοράς και χαράς. Τα παιδάκια περιμένουν με λαχτάρα τα δωράκια του άι- Βασίλη. Επειδή οι μάγοι με τα δώρα είναι οι γονείς διαβάστε κάποιες ιδέες για τα δώρα των Χριστουγέννων.