Συμπτώματα εγκυμοσύνης

Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.
Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια συμπτώματα εγκυμοσύνης. Το σώμα μιας γυναίκας που είναι έγκυος "στέλνει" κάποια μηνύματα. Άλλωστε οι πρώτες 12- 14 εβδομάδες της κύησης είναι σημαντικές για την πορεία της εγκυμοσύνης. Μια ένδειξη εγκυμοσύνης είναι η ναυτία και η τάση για εμετό. Κάποιες έγκυες γυναίκες εμφανίζουν σύντομα αυτά τα συμπτώματα, άλλες και καθόλου. Εφόσον νιώθετε ναυτία, έχετε τάση για εμετό, είναι, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της περιόδου, μια ένδειξη εγκυμοσύνης.
Κάποιες γυναίκες ανακαλύπτουν μία μεταλλική γεύση στο στόμα και μία αποστροφή σε συγκεκριμένα φαγητά. Οι αλλαγές αυτές, σε συνδυασμό με κάποιες μέρες καθυστέρησης της περιόδου, αποτελούν συμπτώματα μιας εγκυμοσύνης. Μια ένδειξη εγκυμοσύνης είναι η αυξημένη θερμοκρασία σώματος ενώ έχετε καθυστέρηση. Μιλάμε για μία θερμοκρασία γύρω στους 37 βαθμούς, δέκατα. Το ευαίσθητο και πρησμένο στήθος, η κούραση (Αυξημένη έκκριση προγεστερόνης), η υπνηλία, η συχνοουρίες, οι λιγούρες και η έντονη όσφρηση αποτελούν κάποιες ακόμη ενδείξεις εγκυμοσύνης.
Η εγκυμοσύνη είναι ένα υπέροχο δώρο, είτε αναπάντεχο, είτε προγραμματισμένο.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Συμπτώματα εγκυμοσύνης"

 • Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

  Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο.

 • Οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης

  Πολλές φορές μία εγκυμοσύνη δημιουργεί άγχος στη μέλλουσα μανούλα. Αναρωτιέται αν μπορεί να πίνει καφέ; Αν μπορεί να κάνει γυμναστική; Αν επιτρέπεται να τρώει όσο θέλει και ότι θέλει κτλ. Πολλές έγκυες γυναίκες πανικοβάλλονται ενώ η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια.

 • Η φίλη σας η ζυγαριά

  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και να αποζητούν γλυκά. Οι συχνές λιγούρες μιας εγκύου γυναίκας αποτελούν έναν λόγο για να πάρει περιττά κιλά. Τα γλυκά, οι σοκολάτες, τα μπισκότα και όλες οι γλυκές λιχουδιές αποτελούν πειρασμό για μία έγκυο γυναίκα.

 • Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

  Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.