Σωστή διατροφή για μία καλή σχολική χρονιά

Στη σύγχρονη εποχή τα παιδιά έχουν πολλές υποχρεώσεις: Διάβασμα, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σπορ και χόμπυ γενικότερα. Η σωστή και η ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζουν μία δυνατή φυσική άμυνα και μία καλύτερη σωματική και πνευματική απόδοση, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Οι γονείς είναι καλό να επιλέξουν για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους και κατά συνέπεια για μία καλή σχολική χρονιά, τροφές που περιέχουν βιταμίνη c. Η βιταμίνη c βοηθάει τους μαθητές να αντιμετωπίσουν τα κρυώματα και τις διάφορες ιώσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επίσης η βιταμίνη c ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού καθώς και το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών. Τα μέταλλα και κυρίως ο σίδηρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητα στοιχεία για τη νοητική ανάπτυξη των παιδιών.
Οι μαθητές χρειάζονται ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις πολλές υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους. Γι αυτό δεν πρέπει να λείπουν οι υδατάνθρακες από τη διατροφή των παιδιών. Επιπλέον το ασβέστιο είναι απαράιτητο για τη δόμηση ενός γερού σκελετού. Το ασβέστιο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D, η οποία αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου, είναι απαραίτητα συστατικά στη διατροφή των παιδιών. Γι αυτό οι μαθητές πρέπει να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ασβέστιο.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Σωστή διατροφή για μία καλή σχολική χρονιά"

 • Βιταμίνες και παιδιά

  Η ανησυχία πολλών γονιών είναι αν τα παιδιά τους λαμβάνουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται. Οι βιταμίνες εξ' ορισμού προέρχονται από τη λατινική λέξη "vita", που σημαίνει ζωή και είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

 • Υγιεινή διατροφή για παιδιά

  Πολλοί γονείς αγχώνονται σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους. Η σωστή διατροφή για τα παιδιά είναι ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία τους. Τα παιδιά όσο μεγαλώνουν αυξάνονται οι ενεργειακές τους ανάγκες και η διατροφή τους πρέπει να είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, σίδηρο, βιταμίνες και ασβέστειο.

 • Μυστικά μελέτης

  Είναι σημαντικό τώρα που έχουν ανοίξει τα σχολεία να βοηθήσουμε τα παιδάκια μας να αποκτήσουν μία ισορροπημένη σχέση με τη μελέτη. Το βασικό είναι το παιδάκι να μην βλέπει τη μελέτη ως αγγαρεία ή τιμωρία. Είναι σωστό οι γονείς να προσφέρουν στο παιδάκι το σωστό κίνητρο ώστε να διαβάζει.

 • Το σωστό κολατσιό για το σχολείο

  Ένας υπεύθυνος γονέας πρέπει να φροντίζει για τη σωστή διατροφή των παιδιών του. Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν για το τί τρώει το παιδί τους στο σχολείο. Είναι προτιμότερο ο ίδιος ο γονιός να ετοιμάζει το κολατσιό του παιδιού. Έτσι θα γνωρίζει ότι τρώει υγιεινά και σιτίζεται σωστά.

 • Φαγητό στο σχολείο

  Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και οι γονείς πρέπει να ασχοληθούν με το φαγητό των παιδιών στο σχολείο. Είναι καλό να δίνουν σημασία στο κολατσιό των μαθητών ώστε να είναι συγκεντρωμένοι και να έχουν πνευματική διαύγεια και συγκέντρωση.