Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης. Άλλωστε μία εγκυμοσύνη διαρκεί εννιά μήνες και μετά έρχεται στον κόσμο ένα ακόμη αγγελούδι.
Ένα ευεργέτημα της εγκυμοσύνης είναι οι ορμόνες και η ψυχική ευφορία που προκαλούν στον οργανισμό της εγκύου γυναίκας. Το ορμητικό ξεχείλισμα της προγεστερόνης και των οιστρογόνων κάνουν το δέρμα πιο φωτεινό και λείο και τα μαλλιά πιο πυκνά και πιο λαμπερά. Επιπλέον τα νύχια της εγκύου γίνονται πιο ανθεκτικά και η ψυχολογία της αλλάζει μιας και νιώθει υγιής και είναι το επίκεντρο. Οι έγκυες γυναίκες κάνουν υγιεινή ζωή και "κόβουν" τις κακές συνήθειες. Κατά συνέπεια επιλέγουν να τρώνε φρούτα και λαχανικά και να προτιμούν το σπιτικό φαγητό. Επίσης οι έγκυες γυναίκες δεν καπνίζουν, δεν πίνουν αλκοόλ και ελαττώνουν τους καφέδες. Έτσι οι έγκυες γυναίκες υιοθετούν υγιεινές συνήθειες και νιώθουν ενεργειακές και πιο ζωτικές.
Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος γλυκιά που όλοι κατανοούν και κανένας δεν παρεξηγεί μία έγκυο γυναίκα. Κατά συνέπεια μία έγκυος γυναίκα μπορεί να αρνηθεί πράγματα και να μην παρεξηγηθεί, μπορεί να αποφύγει την πεθερά της, τον εργοδότη της κτλ. Με την πρόφαση ότι θέλει να ξεκουραστεί. Επίσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο super market και στις δημόσιες υπηρεσίες αφήνουν μία έγκυο να περάσει μπροστά. Ένα ακόμη ευεργέτημα της εγκυμοσύνης είναι πως η έγκυος γυναίκα δεν χάνει τη δουλειά της αλλά έχει και άδεια μητρότητας 17 εβδομάδων. Γι αυτό μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας ώστε να επιστρέψετε δυναμικά στη δουλειά σας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες μπορούν να βλέπουν τις φίλες τους, μιας και έχουν χρόνο και να κάνουν και νέες φιλίες, για παράδειγμα στα μαθήματα της μαίας. Επίσης οι έγκυες γυναίκες κάνουν γυμναστική και νιώθουν ευεξία, διασκεδάζουν ψυχαγωγούνται και νιώθουν καλά με το σώμα τους. Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής για μία έγκυο γυναίκα και βοηθά σε μία πιο εύκολη γέννα. Ένα ακόμη ευεργέτημα της εγκυμοσύνης είναι ότι μετά τη γέννα δεν θα έχετε έντονους πόνους και έντονα συμπτώματα περιόδου. Τέλος, οι έγκυες γυναίκες κάνουν ιατρικές εξετάσεις και έτσι ξέρουν πως είναι υγιείς. Μία μέλλουσα μανούλα οφείλει να είναι πιο υπεύθυνη και πιο ώριμη, τόσο για την ίδια, όσο και για το μωράκι της. Απολαύστε λοιπόν την περίοδο της κύησης γιατί είστε όντως vip, εκμεταλλευτείτε το.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης"

 • Ήρεμη μέλλουσα μανούλα

  Όταν μία γυναίκα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος αρχίζει και το άγχος σχετικά με την ομαλή ροή της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, τις διαδικασίες τοκετού, την πιθανότητα της αποβολής, τη διατροφή της κτλ. Είναι δεδομένο πως όλοι θα αρχίσουν τις συμβουλές και ίσως η έγκυος θα αγχώνεται όλο και περισσότερο.

 • Συμπτώματα εγκυμοσύνης

  Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό μιας εγκύου. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει μία γυναίκα αν είναι έγκυος είναι το αιματολογικό τεστ. Γι αυτό αν έχετε καθυστέρηση, αν βλέπετε κάποιες αλλαγές στο σώμα σας επικοινωνήστε με το γυναικολόγο σας.

 • Εγκυμοσύνη και χειμώνας

  Η χειμερινή εγκυμοσύνη οδηγεί σε ένα ανοιξιάτικο μωράκι. Ο χειμώνας είναι ψυχρός, κάνει κρύο αλλά η μέλλουσες μανούλες μπορούνε να ζήσουν και "ζεστές" στιγμές. Το μοναδικό μειονέκτημα μιας χειμερινής κύησης είναι οι ιώσεις. Παρόλα αυτά για τα πάντα υπάρχουν λύσεις.

 • Είναι ασφαλές το μωρό μου;

  Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν για την ασφάλεια του μωρού τους. Είναι καλό να είναι λιγάκι προσεκτικές αλλά να μην έχουν περιττό άγχος, μιάς και η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αποτελεί μία περίοδο άγχους αλλά μία περίοδο χαράς και γλυκιάς αναμονής.

 • Τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα

  Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πιθανότητα σύλληψης. Αν επιθυμείτε μία κύηση στο άμεσο μέλλον σας διαβάστε το παρακάτω άρθρο σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, που ενισχύουν τη γονιμότητα. Περιορίστε την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και χημικών συστατικών.