Τα καλαντα των γιορτων

Τα κάλαντα είναι μια παράδοση που θέλει να παιδιά αλλά και τους μεγάλους να γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι για να τραγουδάνε τα καλαντα στις γιορτες των χριστουγεννων, της προωτοχρονιας και των φωτων.

Ta kalanta xristougennwn einai ta prwta kalanta twn giortwn kai afhgountai thn gennhsh toy xristoy. Ta kalanta protoxronias einai h istoria tou neou xronou pou mpainei. Telos ta kalanta tvn fwtwn milane gia thn baptish tou xristoy.

Τα καλαντα σε διαφορετικές περιοχες της ελλάδας έχουν πολλές φορές ιδιαιτερότητες ανάλογα με την περιοχή. Έτσι, τα Χριστουγεννιατικα Καλαντα σμύρνης έχουν χαρακτηριστική γλώσσα και περιγραφές από την περιοχή της μικράς ασίας, ενώ τα πρωτοχρονιατικα καλαντα Σάμου μιλάνε για τις ιδιαίτερες παραδόσεις του νησιού.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Τα καλαντα των γιορτων"

 • Τα πρώτα του Χριστούγεννα

  Αν φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωράκι σας προσπαθήστε να οργανώσετε μία όμορφη γιορτή αγάπης και ένα κλίμα ζεστό για την οικογένειά σας.

 • Γλυκά των γιορτών

  Στις γιορτές είναι έθιμο να τρώμε τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες οι δίπλες, και φυσικά η βασιλοπιτα :)
  Τα γλυκά των γιορτών δεν κάνουν κακό από μόνα τους. Τα μελομακαρονα και οι κουραμπιεδες όταν είνα φτιαγμένα με καλά και αγνά υλικά (μέλι, αλεύρι, καρύδια κλπ) δεν πρέπει να μας ανησυχούν και μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα σε λογικές ποσότητες.

 • Συμβουλές για χριστουγεννιάτικα δώρα

  Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά πλησιάζουν και τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία το δώρο του Άγιου Βασίλη. Ό,τι και να λέμε περί οικονομικής κρίσης δεν γίνεται να στερήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τα παιδιά μας. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα "χρωματίζουν" τις γιορτινές μέρες των παιδιών.

 • Γιορτινές προετοιμασίες και παιδιά

  Τα χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παιδιά χαίρονται ιδιαιτέρως μιας και στο σπίτι η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή και ζεστή. Είναι καλό οι γονείς να κάνουν γιορτινές προετοιμασίες ώστε να δώσουν ώθηση στη φαντασία και στη δημιουργικότητα των παιδιών.

 • Μπισκότα για παιδιά (Συνταγή για cookies)

  Μία συνταγή που θα αρέσει πολύ στα παιδιά είναι τα σπιτικά μπισκότα. Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα γλυκά και μία σπιτική συνταγή είναι πάντα πιο υγιεινή, συγκριτικά με τα μπισκότα του εμπορίου. Η συνταγή είναι εύκολη και νόστιμη. Υλικά: Τρία αυγά Ένα ποτήρι ζάχαρη Μισό ποτήρι λάδι Μισό ποτήρι γιαούρτι