Το υγρό στοιχείο στον κήπο σας

Μία ιδέα για τη διακόσμηση ενός κήπου είναι το υγρό στοιχείο. Μία πρόταση για τον κήπο σας είναι μία ασύμμετρη τεχνητή λίμνη. Μία μικρή λίμνη μπορεί να τοποθετηθεί στον κήπο ενός σπιτιού και θα δώσει μία αίσθηση μυστικότητας και ρομαντισμού στον κήπο σας. Ειδικά αν η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα σε φυτά και λουλούδια. Η ασύμμετρη λίμνη προσφέρει μία εικόνα ηρεμίας στον κήπο αλλά χρειάζεται προσοχή στην κατασκευή της ώστε να δείχνει φυσική. Το υγρό στοιχείο στον κήπο σας προσφέρει γαλήνη και αποτελεί ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο. Μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά στο περίγραμμα της λίμνης και φυσικά υλικά, όπως πέτρες διαφόρων μεγεθών. Επίσης είναι καλό να υπάρχει διαφορετικό βάθος στα διάφορα σημεία της λίμνης σας. Σε γενικές γραμμές το μέγεθος μιάς λίμνης είναι 2,5 τετραγωνικά μέτρα και 0,60 m βάθος ώστε να είναι εύκολα συντηρήσιμη και καθαρή. Αν επιλέξετε ως υγρό στοιχείο στον κήπο σας μία λιμνούλα, ταιριάζει ιδιαίτερα ο φωτισμός ώστε να αναδεικνύονται τα φυτά. Δημιουργώντας μία μικρή λίμνη στον κήπο σας "φτιάχνετε" παράλληλα ένα μικρό οικοσύστημα.
Μία ακόμη ιδέα υγρού στοιχείου στον κήπο σας είναι τα τρεχούμενα νερά. Για παράδειγμα η δημιουργία ενός καταρράκτη ή ενός συντριβανιού. Έτσι θα έχετε θα έχετε το υγρό στοιχείο στον κήπο σας και τον υπέροχο ήχο των τρεχούμενων νερών. Μπορείτε να επιλέξετε μικρό ή μεγαλύτερο καταρράκτη, ασύμμετρο ή συμμετρικό. Όσο πιο μικρή είναι η υδατόπτωση, τόσο πιο απαλός θα είναι ο ήχος. Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή επιλέξετε έναν μικρό καταρράκτη, επιλέξτε ως διακοσμητικά στοιχεία για τον κήπο σας: Μπαμπού, φυτά, φτέρες ή και βότσαλα. Το υγρό στοιχείο στον κήπο σας είναι μία καλή ιδέα, δίνει θετική ενέργεια στο χώρο και θα μπορείτε να χαλαρώνετε κοιτάζοντας τη θέα.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Το υγρό στοιχείο στον κήπο σας"

 • Προτάσεις για γλάστρες στο μπαλκόνι

  Τα λουλούδια σε ένα μπαλκόνι, ειδικά στις πόλεις, προσφέρουν περισσότερο οξυγόνο, κρατούν τη σκόνη και δίνουν ομορφιά στο μπαλκόνι. Οι γλάστρες πρέπει να μπαίνουν στο μέσα μέρος του εξωτερικού κάγκελου του μπαλκονιού.

 • Διακόσμηση στο μπαλκόνι

  Το μπαλκόνι είναι ένας χώρος που ανήκει στο σπίτι μας και είναι καλό να το διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούμε να το αξιοποιούμε. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούμε το μπαλκόνι μας ως αποθηκευτικό χώρο. Η διακόσμηση του μπαλκονιού είναι εύκολη και οικονομική.

 • Αρραβώνας - Κάποια έθιμα

  Ο αρραβώνας αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης. Ο αρραβώνας ως θεσμός τείνει να εξαφανιστεί αλλά πολλά ζευγάρια επιλέγουν να αρραβωνιαστούν πριν από το γάμο. Στη σημερινή εποχή, ο αρραβώνας είναι ένας τρόπος να γνωριστούν οι δύο οικογένειες των μελλόνυμφων. Επίσης αποτελεί μία αφορμή για γλέντι και διασκέδαση.

 • Η γιορτή της μητέρας

  Στις 11 Μαϊου έχει καθιερωθεί η γιορτή της μητέρας. Η ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά με τη μητέρα τους δεν παύει ποτέ. Κάθε μητέρα δίνει την ανιδιοτελή της αγάπη και την κατανόηση στα παιδιά της.

 • Χαρούμενο σπίτι

  Η διαμόρφωση και η φροντίδα του σπιτιού μας, μας προκαλεί θετικά συναισθήματα. Επίσης επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση και μας βοηθά να ηρεμούμε και να χαλαρώνουμε. Σαν το σπίτι μας τίποτα.