Τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πιθανότητα σύλληψης. Αν επιθυμείτε μία κύηση στο άμεσο μέλλον σας διαβάστε το παρακάτω άρθρο σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, που ενισχύουν τη γονιμότητα. Περιορίστε την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και χημικών συστατικών. Αποφύγετε το αλκοόλ, τα γλυκαντικά, τις ωμές τροφές (Για παράδειγμα το σούσι)και την υπερβολική κατανάλωση ανθρακικού. Επίσης αποφύγετε τη λήψη παυσίπονων, όπως η ασπιρίνη και η ιμπουπροφένη. Επιπλέον είναι καλό να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση καφέ.
Η παχυσαρκία αλλά και η μειωμένη παρουσία λίπους μειώνουν την πιθανότητα σύλληψης. Για την ενίσχυση της πιθανότητας σύλληψης χρειάζεται επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Ε (Μπρόκολο, σόγια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί). Επίσης η βιταμίνη Α (μπρόκολο, λάχανο, καλαμπόκι), η βιταμίνη C (Πορτοκάλι, φράουλες, πιπεριά), η βιταμίνη D (Γαλακτοκομικά και σολομός)και το ασβέστιο ενισχύουν τη γονιμότητα και κατά συνέπεια την πιθανότητα κύησης. Ο σίδηρος (Σπανάκι, φακές, ζωική πρωτεϊνη) και το φυλλικό οξύ (πράσινα φυλλώδη, κιτρώδη φρούτα) βοηθούν μία ενδεχόμενη κύηση. Σημαντικός παράγοντας για μία ενδεχόμενη κύηση είναι η λήψη τουλάχιστον 10 ποτηριών υγρών ημερησίως ώστε να ενυδατώνεται ο οργανισμός και να αποτοξινώνεται. Τέλος, είναι καλό, να κόψετε το κάπνισμα και πριν από την κύηση ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα μιας ενδεχόμενης εγκυμοσύνης.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα"

 • Η φίλη σας η ζυγαριά

  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες γυναίκες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και να αποζητούν γλυκά. Οι συχνές λιγούρες μιας εγκύου γυναίκας αποτελούν έναν λόγο για να πάρει περιττά κιλά. Τα γλυκά, οι σοκολάτες, τα μπισκότα και όλες οι γλυκές λιχουδιές αποτελούν πειρασμό για μία έγκυο γυναίκα.

 • Τα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης

  Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει καλά μία έγκυος γυναίκα είναι να απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της. Αντί λοιπόν να ασχολείται με τα παραπανίσια κιλά, με τις ζαλάδες και με τις ναυτίες είναι καλό να δώσει έμφαση στα ευεργετήματα της εγκυμοσύνης.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.

 • Απαγορευμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  Σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι έγκυες είναι λαίμαργες και πιο επιρρεπείς στις γαστρονομικές απολαύσεις αλλά πρέπει να γνωρίζουν και τις επιπτώσεις των τροφών στην υγεία του εμβρύου.

 • Πως να χάσετε κιλά μετά την εγκυμοσύνη

  Μία έγκυος γυναίκα αναπόφευκτα παίρνει κιλά και βάρος. Μετά την εγκυμοσύνη πολλές είναι οι έγκυες γυναίκες που δεν μπορούν να χάσουν εύκολα τα περιττά κιλά. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο.