Υγιεινή διατροφή για παιδιά στο σχολείο

Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο τρώνε από το κυλικείο του σχολείου, τροφές πλούσιες σε λίπος και υδατάνθρακες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν περιττά κιλά και να μην τρώνε υγιεινά και σωστά. Είναι καλό να εξηγήσετε στα παιδιά πως πρέπει να τρώνε μικρές ποσότητες φαγητού και πολλές φορές τη μέρα. Επίσης εξηγήστε στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η υγιεινή διατροφή καθώς και το σπιτικό φαγητό. Μπορείτε να εξηγήσετε στα παιδιά σας πώς να επιλέγουν από το κυλικείο πιο "υγιεινά" σνακ και αντί για αναψυκτικά, να πίνουν χυμούς, γάλα και νερό. Πάραυτα είναι καλό να ετοιμάζετε ένα υγιεινό κολατσιό από το σπίτι.
Είναι εύκολο να μάθουν τα παιδιά να τρώνε σωστά. Χρόνος και διάθεση να υπάρχει. Καταρχήν μπορείτε να ετοιμάσετε στο παιδάκι σας κάποιο σάντουιτς. Μία ιδέα είναι ένα σάντουιτς με τυρί, γαλοπούλα και ντομάτα. Το συγκεκριμένο σάντουιτς είναι υγιεινό και νόστιμο. Μπορείτε να βάλετε στο σάκο του παιδιού και κάποια φρούτα ή μπάρες δημητριακών. Έτσι θα φάει ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και σίδηρο. Μία ακόμη ιδέα είναι να φτιάξετε στο παιδί σας τσιπς από αποξηραμένη μπανάνα μαζί με μούσλι. Το συγκεκριμένο σνακ περιέχει κάλιο, υδατάνθρακες και βιταμίνες C και A.
Τα κρακεράκια, ένα παστέλι, χούμους, ένα κομμάτι σπιτικό κέικ, ξηροί καρποί είναι κάποιες ιδέες για κολατσιό στο σχολείο. Ακόμη και μία σπιτική φρουτοσαλάτα με σταφύλια, μπανάνα, μήλο, φράουλες αποτελεί μία ιδέα για νόστιμο και υγιεινό σνακ. Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα τι είναι σωστό και τι λάθος. Αρκεί οι γονείς να έχουν την υπομονή και τη θέληση να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Τέλος μην ξεχνάτε το πρωινό γεύμα πριν πάει το παιδάκι στο σχολείο του.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Υγιεινή διατροφή για παιδιά στο σχολείο"

 • Μυστικά διατροφής για παιδιά

  Η σημαντικότερη υποχρέωση ενός γονιού είναι η φροντίδα για την υγεία των παιδιών του. Το μεγαλύτερο αγαθό είναι η υγεία και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να την εκτιμούν. Η ισορροπημένη και η υγιεινή διατροφή είναι σύμμαχοι της καλής υγείας.

 • Το σωστό κολατσιό για το σχολείο

  Ένας υπεύθυνος γονέας πρέπει να φροντίζει για τη σωστή διατροφή των παιδιών του. Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν για το τί τρώει το παιδί τους στο σχολείο. Είναι προτιμότερο ο ίδιος ο γονιός να ετοιμάζει το κολατσιό του παιδιού. Έτσι θα γνωρίζει ότι τρώει υγιεινά και σιτίζεται σωστά.

 • Φαγητό στο σχολείο

  Σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και οι γονείς πρέπει να ασχοληθούν με το φαγητό των παιδιών στο σχολείο. Είναι καλό να δίνουν σημασία στο κολατσιό των μαθητών ώστε να είναι συγκεντρωμένοι και να έχουν πνευματική διαύγεια και συγκέντρωση.

 • Υγιεινή διατροφή για παιδιά

  Πολλοί γονείς αγχώνονται σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους. Η σωστή διατροφή για τα παιδιά είναι ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία τους. Τα παιδιά όσο μεγαλώνουν αυξάνονται οι ενεργειακές τους ανάγκες και η διατροφή τους πρέπει να είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, σίδηρο, βιταμίνες και ασβέστειο.

 • Τροφές για μυαλό ξυράφι

  Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τροφές για πιο καλή απόδοση των μαθητών στο σχολείο. Κάποιες τέτοιες τροφές είναι οι εξής: