Χαρούμενο σπίτι

Η διαμόρφωση και η φροντίδα του σπιτιού μας, μας προκαλεί θετικά συναισθήματα. Επίσης επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση και μας βοηθά να ηρεμούμε και να χαλαρώνουμε. Σαν το σπίτι μας τίποτα.
Τα χρώματα μας αλλάζουν τη διάθεση. Γι αυτό επιλέξτε κάποια χρώματα που σας αρέσουν και βάψτε το δωμάτιό σας. Μία καλή επιλογή είναι το πράσινο, που ξεκουράζει τα μάτια και μας θυμίζει φύση. Ένα δωμάτιο με όμορφα χρώματα μας ανεβάζει ψυχολογικά. Κάποιες φορές όταν γυρίζουμε στο σπίτι μας, μετά από μια δύσκολη μέρα και δούμε το σπίτι ακατάστατο μας ρίχνει ψυχολογικά. Γι αυτό για ένα χαρούμενο σπίτι είναι καλό πριν ξεκινήσει η μέρα μας, να συμμαζέψουμε λιγάκι. Μπορούμε πριν ξεκινήσουμε για τη δουλειά να στρώσουμε το κρεβάτι μας και να διπλώσουμε τα ρούχα μας. Έτσι γυρνώντας από τη δουλειά θα βρούμε ένα ήρεμο και συμμαζεμένο σπίτι.
Μία ακόμη ιδέα για ένα χαρούμενο σπίτι και μία καλή διάθεση είναι σε έναν τοίχο μας να βάλουμε πίνακα υπενθυμίσεων. Για παράδειγμα σε έναν τοίχο του γραφείου μας, μπορούμε να βάλουμε έναν πίνακα ανακοινώσεων και να τοποθετούμε σημειώσεις, φωτογραφίες κτλ. Μία καλή ιδέα είναι να αναρτούμε υπενθυμίσεις που μας κάνουν χαρούμενους, για παράδειγμα το εισιτήριο από μία συναυλία που θα πάμε. Τα λουλούδια βοηθούν πολύ στην ψυχολογία μας. Γι αυτό ας γεμίσουμε το μπαλκόνι μας με όμορφα λουλούδια, τα οποία θα φροντίζουμε και θα απολαμβάνουμε τα χρώματα και τη μυρωδιά τους. Επίσης τα αγαπημένα μας αντικείμενα μας κάνουν να νιώθουμε ψυχική ευφορία. Από ένα αγαπημένο μας μαξιλάρι, μία κούπα καφέ έως μία γωνιά με αναμνηστικά αντικείμενα από τα διάφορα ταξίδια μας. Τα αντικείμενα θα μας υπενθυμίζουν τις όμορφες στιγμές μας και κοιτώντας τα μπορούμε να κάνουμε όνειρα για τα μελλοντικά μας σχέδια. Φυσικά για ένα χαρούμενο σπίτι η καθαριότητα βοηθάει πολύ. Είναι καλό να καθαρίζουμε συχνά το σπίτι μας. Έτσι θα νιώθουμε ηρεμία και ψυχική γαλήνη. Στο σπίτι μας περνάμε πολλές ώρες, ηρεμούμε, χαλαρώνουμε, διαβάζουμε, κοιμόμαστε και κάνουμε την καθημερινή μας αυτογνωσία. Αξίζει να είναι ένα χαρούμενο σπίτι.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Χαρούμενο σπίτι"

 • Ένα σπίτι όλο υγεία

  Όταν σε ένα σπίτι υπάρχουν παιδιά το σημαντικότερο θέμα είναι η υγεία και η ασφάλειά τους. Τα κεριά δημιουργούν μία ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο. Παρόλα αυτά για ένα σπίτι όλο υγεία επιλέξτε κεριά από κερί μέλισσας, που δεν απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες τοξικών ουσιών.

 • Green christmas

  Είναι καλό τα παιδιά να μάθουν ότι το περιβάλλον είναι ένας ακόμη φίλος μας και με τη βοήθεια των γονιών να μεταμορφώσουν τα χριστούγεννα σε μία καταπράσινη γιορτή αγάπης. Τα χριστούγεννα είναι μία γιορτή αγάπης αλλά η ιδέα μιάς οικολογικής γιορτής χριστουγέννων θα αφήσει ένα ακόμη δίδαγμα στα παιδιά.

 • Υποσχέσεις της νέας χρονιάς

  Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ενώ το σπίτι μοσχοβολάει θαλπωρή οι μανούλες είναι καλό να κάνουν την αυτοκριτική τους και να θέσουν τις υποσχέσεις της νέας χρονιάς. Τα λάθη του προηγούμενου έτους διαγράφονται και οι νέες υποσχέσεις για αλλαγές σε όλους τους τομείς έρχονται.

 • Το υγρό στοιχείο στον κήπο σας

  Μία ιδέα για τη διακόσμηση ενός κήπου είναι το υγρό στοιχείο. Μία πρόταση για τον κήπο σας είναι μία ασύμμετρη τεχνητή λίμνη. Μία μικρή λίμνη μπορεί να τοποθετηθεί στον κήπο ενός σπιτιού και θα δώσει μία αίσθηση μυστικότητας και ρομαντισμού στον κήπο σας. Ειδικά αν η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα σε φυτά και λουλούδια.

 • Cool home

  Ο χειμώνας είναι μουντός και ο καιρός γκρίζος. Ο μόνος τρόπος να "πετάξουμε" από πάνω μας τη μαυρίλα είναι να ανανεώσουμε το χώρο μας και να βάλουμε φωτεινά χρώματα στο σπίτι μας. Έτσι θα έχουμε ένα cool home και μία cool διάθεση.