Όχι άλλες συμβουλές παρακαλώ

Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι περισσότεροι άνθρωποι να ενθουσιάζονται με την εικόνα μιας μαμάς με ένα μωρό. Πολλές φορές όλοι προσπαθούν να συμβουλεύσουν τη μανούλα σχετικά με την ανατροφή του παιδιού της. Από την μαμά, την πεθερά, τη γειτόνισσα, μια θεία, μια φίλη έως και μία άσχετη κυρία στο πάρκο θα ακούσετε πολλές συμβουλές σχετικά με τον ύπνο του μωρού, τη διατροφή του, την υγεία του, την ψυχολογία του ακόμη και για την κοινωνικοποίηση του. Πολλές φορές οι συμβουλές αυτές είναι λανθασμένες ή εσείς έχετε επιλέξει μία άλλη μέθοδο για την ανατροφή του μωρού σας. Το καλύτερο είναι να ακούσετε τις συμβουλές αλλά να αποφασίσετε οι ίδιοι αν θα τις ακολουθήσετε. Επίσης είναι καλό να ρωτάτε τον παιδίατρο κάθε φορά που κάτι σας προβληματίζει.
Καταρχήν όταν σας δίνουν μία συμβουλή πρέπει να την ακούσετε πριν την απορρίψετε. Ίσως σας δώσει μία απάντηση ή σας βοηθήσει να δείτε μία άλλη λύση του προβλήματός σας. Στη συνέχεια ελέγξτε την πληροφορία και σκεφτείτε αν αυτός που σας τη δίνει γνωρίζει από παιδιά, ακολουθεί έναν τρόπο ανατροφής που θαυμάζετε και αν είναι φίλος, συγγενής ή άγνωστος. Είναι καλό να απαντήσετε ευγενικά στις ενδεχόμενες συμβουλές, να ακολουθήσετε τη δική σας μέθοδο ανατροφής των παιδιών σας και κυρίως να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο. Σαφώς όλες οι νέες μανούλες είναι ανασφαλείς σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των παιδιών τους αλλά είστε και οι μοναδικές που ξέρετε καλύτερα το μωρό σας και έχετε και το μητρικό ένστικτο. Το μητρικό ένστικτο είναι σχεδόν πάντα εύστοχο και η κάθε μανούλα επιλέγει το δικό της στυλ ανατροφής του παιδιού της. Γι αυτό κάποιες φορές δεν χρειάζονται οι συμβουλές των υπολοίπων.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Όχι άλλες συμβουλές παρακαλώ"

 • Τέλος στο πρωινό χάος

  Πολλές φορές σε μία οικογένεια με παιδιά, το πρωί στο σπίτι, επικρατεί ένα χάος. Τα παιδιά δεν ξυπνάνε, οι μαμάδες φωνάζουν και τρέχουν από το ένα δωμάτιο στο άλλο για να ετοιμάσουν πρωινό ενώ τα παιδιά αρνούνται να συνεργαστούν. Ως εικόνα είναι θεατρική, λες και κάποιος πάτησε το "play" και επαναλαμβάνονται τα ίδια σκηνικά.

 • Συμπληρώματα λεκιθίνης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

  Η λεκιθίνη είναι ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιούμενα συμπληρώματα διατροφής που δεν περιέχουν βιταμινες και ιχνοστοιχεία. Συνήθως περιέχουν φωσφατιδυλοχολίνη, η οποία είναι πρόδρομος μορφή της χολίνης.

 • Η γιορτή της μητέρας

  Στις 11 Μαϊου έχει καθιερωθεί η γιορτή της μητέρας. Η ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά με τη μητέρα τους δεν παύει ποτέ. Κάθε μητέρα δίνει την ανιδιοτελή της αγάπη και την κατανόηση στα παιδιά της.

 • Προβλήματα κατά το θηλασμό

  Είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ευεργετικός για το μωρό και για τη μητέρα. Πέραν του καλού που κάνει στο ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού φέρνει κοντά και τη μανούλα με το μωράκι της. Κάποιες φορές όμως δημιουργούνται κάποια προβληματάκια και η μητέρα δυσκολεύεται να θηλάσει το μωρό της.

 • Έτοιμοι για δεύτερο παιδί;

  Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από μία οικογένεια με πολλά παιδιά. Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά πότε είναι έτοιμη μία γυναίκα για να προσπαθήσει να κάνει ένα δεύτερο παιδάκι; Πρώτα από όλα πρέπει να συζητήσετε την επιθυμία σας αυτή με το σύντροφό σας.