Αθλητισμός και παιδιά (Τα θετικά των σπορ στα παιδιά)

"Νους υγιής εν σώματι υγιές"
Ο αθλητισμός και τα σπορ προσφέρουν στα παιδιά σωματική υγεία και ευεξία. Όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό αναπτύσσει τις σωματικές του ικανότητες αλλά και κοινωνικοποιείται πιο ομαλά. Η συμμετοχή των παιδιών σε κάποιο σπορ έχει ως αποτέλεσμα, να κάνουν καινούργιους φίλους, να ψυχαγωγούνται και να μάθουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας. Οι γονείς είναι καλό να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Τα παιδιά που αθλούνται, μαθαίνουν να ζουν ως αθλητές σε όλη τους τη ζωή. Υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ζωής και ζουν με τις αξίες του αθλητισμού. Με τη συμμετοχή στα σπορ, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να έχουν ισότιμους κανόνες, κοινό στόχο και έτσι μαθαίνουν να συνεργάζονται.
Τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν καλή σωματική υγεία και σωστές διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον δεν ασχολούνται πολλές ώρες με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και δεν πάσχουν από παχυσαρκία, που αποτελεί μια συνηθισμένη παιδική νόσο.
Είναι καλό οι γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και η καλύτερη ηλικία γι αυτό, είναι πέντε με εφτά ετών.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Αθλητισμός και παιδιά (Τα θετικά των σπορ στα παιδιά)"

 • Σπορ χωρίς τραυματισμούς

  Ο αθλητισμός και τα σπορ βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν ένα δυνατό και υγιές σώμα, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούνται. Παρόλα αυτά οι τραυματισμοί: Οι μώλωπες, τα στραμπουλήγματα, τα κατάγματα, τα κοψίματα κτλ. αποτελούν ένα πιθανό "κομμάτι" του αθλητισμού.

 • Πώς να κινητοποιήσετε το παιδί σας στο παιχνίδι και στην άσκηση

  Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλή υγεία των παιδιών. Παρόλα αυτά, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, τόσο παραμελούν την άσκηση μιας και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος.

 • Muffins

  Μία γλυκιά και νόστιμη συνταγή είναι τα muffins. Για τα muffins θα χρειαστείτε τα εξής υλικά: 1/4 κομμάτι βούτυρο των 250 γραμμαρίων Δύο φλυτζάνια αλεύρι Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ένα αβγό Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρης Ένα φλυτζάνι γάλα Εκτέλεση της συνταγής για muffins:

 • Πώς να κάνουμε κοινωνικό ένα μοναχοπαίδι

  Στη σημερινή εποχή αρκετά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν μόνο ένα παιδί. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους: Οικονομικούς, ανασφάλεια των νέων γονιών, έλλειψη χρόνου, πρακτικά προβλήματα, φόβος για τη σωστή διαπαιδαγώγιση των πολλών παιδιών κτλ. Κάποια μοναχοπαίδια είναι λιγάκι μοναχικά.

 • Τα μυστικά του μπάνιου

  Οι γονείς και ειδικά οι νέοι γονείς αγχώνονται με το μπάνιο του μωρού τους. Το άγχος αυξάνεται στο πρώτο παιδάκι αλλά και όσο το παιδάκι είναι μικρούλι. Υπάρχουν κάποια μυστικά ώστε τα παιδάκια σας να λατρέψουν το μπάνιο.