Ερωτικό ενδιαφέρον (Πώς να διατηρηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον;)

Ένα συχνό φαινόμενο σε μία ερωτική σχέση, ειδικά μακροχρόνια, είναι το γεγονός ότι χάνεται το ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσα στους δύο συντρόφους.
Πολλά ζευγάρια με το πέρασμα του χρόνου, παρά το γεγονός ότι τα συναισθήματα του ενός για τον άλλο βαθαίνουν, χάνουν το ερωτικό ενδιαφέρον τους. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η σχέση θα τελειώσει.
Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού είναι πολύ σημαντική και κατά κοινή παραδοχή διατηρεί την καλή ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Κατά συνέπεια το ζευγάρι πρέπει να ανανεώσει τη σχέση του και να βελτιώσει τη σεξουαλική του ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, είναι καλό το ζευγάρι να συζητήσει για το πρόβλημα αυτό και να διερευνήσει ο ένας τα συναισθήματα του άλλου.
Όταν το ερωτικό ενδιαφέρον αρχίζει να χάνεται το ζευγάρι πρέπει να κάνει μία συζήτηση σε ήπιους τόνους, ίσως στις διακοπές τους και να εκφράσει ο ένας στον άλλο τί θα ήθελε από τη σχέση τους; Τί σκέφτεται; Τί του λείπει; Και τί πρέπει να βελτιώσουν και οι δύο από κοινού;
Οι δύο σύντροφοι είναι καλό να τονίσουν τη σεξουαλικότητα τους με μικρές πινελιές και συμπεριφορές, που θα τονίσουν το σεξουαλικό κομμάτι και κατά συνέπεια θα αυξήσουν τη συναισθηματική σύνδεση του ζευγαριού. Ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να διερευνήσει τη σεξουαλικότητα του άλλου και να πάρει πρωτοβουλίες.
Η ανανέωση και των δύο συντρόφων θα αλλάξει τη ροή της καθημερινότητάς τους. Οι μικρές εκπλήξεις βοηθούν το ζευγάρι ώστε να διατηρήσει το ερωτικό ενδιαφέρον. Μία τρυφερή αγκαλιά, ένα γλυκό χαμόγελο μετά τη δουλειά, ένα δείπνο έκπληξη θα αλλάξει την καθημερινότητα του ζευγαριού και θα διατηρηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Ερωτικό ενδιαφέρον (Πώς να διατηρηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον;)"

 • Μία ρομαντική ιδέα για πρόταση γάμου

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνει ένας άντρας μία πρόταση γάμου σε μία γυναίκα. Αρκεί να είναι αυθόρμητος και να βάλει φαντασία. Μία προτεινόμενη ιδέα για μία ρομαντική και παραμυθένια πρόταση γάμου είναι η εξής:

 • Ζευγάρια διαρκείας

  Μπορεί στον ερωτικό μας σύντροφο να μας τράβηξε η πληθωρική του προσωπικότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μας κρατήσει για πάντα κοντά του. Οι σχέσεις με διάρκεια είναι ένα μεγάλο ζητούμενο πολλών ανθρώπων. Η μονιμότητα είναι μία δύσκολη υπόθεση και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

 • Η ζήλεια στο γάμο

  Ένα συχνό φαινόμενο σε πολλά παντρεμένα ζευγάρια είναι η ζήλεια. Αν και οι γυναίκες κατά κοινή παραδοχή ζηλεύουν περισσότερο, υπάρχουν και αρκετοί άντρες που ζηλεύουν τη γυναίκα τους. Πολλές φορές νομίζουμε πως η ζήλεια είναι ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος.

 • Φλερτ (Μία σύγχρονη οπτική)

  Το φλερτ είναι μία διαδικασία που φέρνει κοντά δύο ανθρώπους. Είναι χειρονομίες, εκφράσεις, κινήσεις, φράσεις ή και συζητήσεις που γίνονται όταν υπάρχει ένα ενδιαφέρον ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Συνήθως το ενδιαφέρον αυτό είναι ερωτικό.

 • Τριαντάρηδες άντρες (Τί θέλουν από μία ερωτική σύντροφο)

  Κατά κοινή παραδοχή ένας άντρας στα τριάντα του, περνάει μία κρίση ηλικίας. Η ηλικία των τριάντα για έναν άντρα είναι καθοριστική. Έχουν αυτοπεποίθηση αλλά συχνά γίνονται νάρκισσοι. Έχουν ανάγκη να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους μέσω μίας ερωτικής συντρόφου.