Κάποιοι λόγοι για να παντρευτεί κάποιος

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε αναρωτηθεί: " Γιατί να παντρευτώ;". Αυτό το ερώτημα είναι επίκαιρο όσο ποτέ γιατί στην εποχή μας οι άνθρωποι έχουν την επιλογή να το κάνουν ή όχι, σε αντίθεση με παλιότερα που ήταν μονόδρομος για ένα ζευγάρι που ήθελε να κάνει οικογένεια. Τόσο οι ελεύθεροι όσο και αυτοί που έχουν βρει το άλλο τους μισό, αναρωτιούνται αν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι ώστε να παντρευτούν.

Όταν δύο άνθρωποι αγαπάνε ο ένας τον άλλο, μπορούν να ζουν αρμονικά μαζί και δεν μπορεί ο ένας να ζήσει χωρίς τον άλλο, τότε αυτό σημαίνει πως υπάρχει ένας καλός λόγος ώστε να αποφασίσουν να παντρευτούν. Όταν υπάρχει αμοιβαιότητα, έρωτας, σεβασμός και αρμονία και όταν η σχέση δύο ανθρώπων έχει δοκιμαστεί με τη συμβίωση, τότε ο γάμος μπορεί να ολοκληρώσει αυτή την ευτυχία.

Ένας λόγος ώστε να αποφασίσουν να παντρευτούν δύο άνθρωποι είναι η απόφαση να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Σίγουρα αυτό θα μπορούσε να συμβεί και χωρίς το θεσμό του γάμου, όμως γιατί να μην γίνουν όλα φυσιολογικά, όπως τόσα χρόνια; Γιατί να πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά τους την επιλογή τους να μην παντρευτούν ενώ θέλουν να είναι για πάντα μαζί;

Επίσης ο γάμος κάνει ένα ζευγάρι να ζήσει όμορφες στιγμές. Ίσως να συνειδητοποιήσει πως η σχέση τους ολοκληρώνεται και μεταβαίνει σε ένα άλλο επίπεδο αγάπης και αφοσίωσης. Ειδικά μετά από μακροχρόνιες σχέσεις, στις οποίες τα ζευγάρια έχουν ζήσει τα πάντα μαζί, ο γάμος δίνει μία άλλη ώθηση και θυμίζει στο ζευγάρι ότι είναι ευτυχισμένοι ζώντας μαζί.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Κάποιοι λόγοι για να παντρευτεί κάποιος"

 • Παντρεμένοι με περισσότερα από ένα παιδιά

  Ένας από τους λόγους που ένα ζευγάρι παντρεύεται είναι για να κάνει οικογένεια και για να αποκτήσει παιδιά. Οι περισσότεροι παντρεμένοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά ολοκληρώνουν την ευτυχία τους και προσθέτουν χαρά και ώθηση στο γάμο τους.

 • Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

  Σαφώς και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια νιώθουν πως ο γάμος τους ολοκληρώνεται με την απόκτηση των παιδιών τους. Μήπως όμως ο καινούργιος ρόλος του γονιού ακυρώνει τον ρόλο του συντρόφου; Οι περισσότεροι γονείς έχουν ως προτεραιότητα τα παιδιά τους.

 • Για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό

  Πολλά είναι τα παντρεμένα ζευγάρια που οδηγούνται σε έναν χωρισμό. Συνήθως ένας χωρισμός δημιουργεί συναισθήματα πόνου, πικρίας, μοναξιάς, ανασφάλειας, φοβίας και απογοήτευσης. Όταν υπάρχουν παιδιά στο γάμο, ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος και πολύπλοκος. Δυστυχώς ένας χωρισμός είναι μέρος της ζωής μας.

 • Είναι ο άντρας της ζωής μου;

  Οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν τον ιδανικό σύντροφο. Είναι όμως ο ιδανικός σύντροφος ή "παραμυθιάζουμε" τον εαυτό μας γιατί είμαστε ανασφαλείς και φοβόμαστε τη μοναξιά; Πολλές γυναίκες έχουν την τάση να πείθουν τον εαυτό τους ότι βρήκαν τον ιδανικό άντρα, τον έναν και μοναδικό. Είναι όμως έτσι;

 • Αιτίες χωρισμού

  Κατά κοινή παραδοχή ο χωρισμός είναι μία δύσκολη απόφαση, ειδικά όταν το ζευγάρι είναι παντρεμένο. Στην περίπτωση του γάμου γινόμαστε πιο συγκαταβατικοί και οι αιτίες του χωρισμού διαφορετικές και κατόπιν ωριμότερης σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει για διαφορετικούς λόγους.