Παιχνίδια για μωρά (Ηλικία παιδιού από ένα έως δύο ετών)

Τα παιχνίδια είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη ενός μωρού. Τα παιχνίδια και η σωστή επιλογή αυτών είναι σημαντική για τη δημιουργική απασχόληση ενός μωρού. Ειδικά στην ηλικία από ένα έως τριών ετών.
Τα μωράκια απολαμβάνουν τα παιχνίδια που κάνουν ήχους. Μία καλή ιδέα είναι κάποιο αρκουδάκι που πατώντας το κάνει ήχους. Επίσης κάποια παιχνιδάκια ή παραμυθάκια με εικόνες, που πατώντας τα κουμπάκια τους κάνουν ήχους από ζωάκια. Ακόμη και η ίδια η μητέρα ή ο πατέρας μπορούν να κάνουν στο παιδάκι τους ήχους από ζωάκια. Σίγουρα το μωρό θα το απολαμβάνει.
Μία ακόμη ιδέα είναι ένα βαθύ πλαστικό μπολ να χρησιμοποιηθεί ως παιχνίδι. Το μωράκι, με τη βοήθεια των γονιών του, να ακούει τη φωνούλα του μέσα στο μπολ.
Τα μωρά στην ηλικία από ένα έως δύο ετών χαίρονται ανακαλύπτοντας την οπτική αντίληψη. Μία καλή πρόταση παιχνιδιού μπορεί να αποτελέσει ένας καθρέφτης, όχι εύθραυστος, όπου το μωράκι θα κοιτάζει τον εαυτό του ή και τους γονείς του.
Ένα ακόμη παιχνίδι για μωρά είναι κάποια πλαστική μπάλα ή μπαλόνι, τα οποία θα κοιτάζει το μωράκινα κινούνται και θα κάνει χαρούλες.
Ένα παιχνίδι που δεν θα βαρεθεί εύκολο το μωράκι είναι ένα κουβάρι μαλλί, το οποίο καθώς θα ξεδιπλώνει θα του αποσπά την προσοχή. Το μωρό θα το παρατηρεί με αμείωτο ενδιαφέρον.
Τα παιχνιδοτράγουδα είναι ένα παιχνίδι που αρέσει πολύ στα μωράκια. Οι γονείς είναι καλό να τραγουδούν στα μωράκια τους παιδικά τραγουδάκια.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Παιχνίδια για μωρά (Ηλικία παιδιού από ένα έως δύο ετών)"

 • Προτάσεις δώρων για νεογέννητο

  Υπάρχουν πολλές προτάσεις και ιδέες δώρων για νεογέννητα. Το δωράκι που επιλέγουμε εξαρτάται από τη συγγένεια, το φύλο του μωρού αλλά και τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ένα δωράκι με αγάπη και γούστο.

 • Λαμπάδες για το πάσχα

  Οι πασχαλινές λαμπάδες έχουν καθιερωθεί σαν το δώρο που κάνουν οι νονοί στα βαφτηστήρια τους για τη γιορτή του πάσχα. Οι πασχαλινες λαμπαδες είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην λειτουργία του μεγάλου σαββάτου όπου οι ιερείς δίνουν το άγιο φως στους πιστούς για να το φέρουν στο σπίτι τους. Πολλές φορές τα παιδιά κατασκευάζουν χειροποίητες λαμπάδες ή φαναράκια. Εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες για τον στολισμό της πασχαλινής λαμπάδας, και για τις πασχαλινές κάρτες που θα τις συνοδεύσουν.

 • Νυχτερινοί τρόμοι

  Μία παιδική φοβία είναι οι νυχτερινοί τρόμοι. Οι νυχτερινοί τρόμοι συνδέονται με τον βαθύ ύπνο που κάνει το παιδί. Το παιδάκι ξυπνάει απότομα και αρχίζει να φωνάζει πολύ έντονα. Συνήθως στους νυχτερινούς τρόμους το παιδί ιδρώνει, δείχνει φοβισμένο και δεν "επικοινωνεί" με το περιβάλλον.

 • Κριτήρια για την αγορά παιδικών παιχνιδιών

  Τα παιχνίδια είναι ευρέως διαδεδομένα στα παιδιά αλλά και στους γονείς. Είναι καλό να κάνετε μία έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε παιχνίδια για τα παιδάκια σας. Αρχικά ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν είναι επικίνδυνα για το παιδί σας ή το βρέφος.

 • Μονογονεϊκή οικογένεια

  Οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι αυτές που αποτελούνται από έναν γονέα, ο οποίος δεν ζει ως ζευγάρι με κάποιον άλλο σύντροφο. Πρόκειται για χήρα, ανύπαντρη γυναίκα,διαζευγμένη μητέρα και ζευγάρια σε διάσταση. Κατά συνέπεια ο γονέας αυτός αναλαμβάνει την ανατροφή των παιδιών.