Πολιτικός γάμος (Δικαιολογητικά)

Ο πολιτικός γάμος γίνεται στο δημαρχείο. Η άδεια γάμου για τον κάθε μελλόνυμφο εκδίδεται από τον δήμο που κατοικεί.
Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. Αίτηση
2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως
3. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 15991/86, όπου ο κάθε μελλόνυμφος δηλώνει ότι: "Με το άτομο που πρόκειται να κάνει γάμο, δεν συντρέχει κανένα κώλυμα των άρθρων 1354, 1356, 1357, 1359, 1360, 1362 και 1365 του αστικού κώδικα ". Η αίτηση αυτή συμπληρώνεται στο γραφείο πολιτικών γάμων.
4. Αγγελία του γάμου δημοσιευμένη σε ημερήσια εφημερίδα της Αθήνας (Δύο φύλλα ένα για τον κάθε μελλόνυμφο)
5. Παράβολο των 15 ευρώ από δημόσιο ταμείο
7. Φωτοτυπία ταυτότητας και αποδεικτικό κατοικίας
8. Σε περίπτωση προηγούμενου γάμου, χρειάζεται ληξιαρχική πράξη στην οποία αναφέρεται η λύση του γάμου. Σε περίπτωση θανάτου του προηγούμενου συζύγου ή της προηγούμενης συζύγου, απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Η άδεια του πολιτικού γάμου εκδίδεται σε 8 ημερολογιακές ημέρες. Εφόσον χορηγηθεί η ατομική άδεια τέλεσης πολιτικού γάμου, οι μελλόνυμφοι καταθέτουν μία κοινή αίτηση γάμου μαζί με τις ατομικές άδειες γάμου στο δημαρχείο που θέλουν να γίνει ο πολιτικός γάμος.
Για τους ανήλικους, κάτω των 18 ετών, απαιτείται δικαστική απόφαση.

Forums

Tags

Άρθρα σχετικά με "Πολιτικός γάμος (Δικαιολογητικά)"

 • Δικαιολογητικά γάμου για αλλοδαπούς ( πολιτικός γάμος για αλλοδαπούς )

  Δικαίωμα για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου έχουν οι αλλοδαποί που βρίσκονται στο Ελληνικό έδαφος και παραμένουν στην Ελλάδα νόμιμα. Δικαιολογητικά: 1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία)

 • Δικαιολογητικά γάμου ( πολιτικός γάμος )

  Τα δικαιολογητικά για την τέλεση πολιτικού γάμου είναι :

  • Ληξιαρχική πράξη γέννησης
  • Υπεύθυνη Δήλωση (Συμπληρώνεται στο γραφείο Πολιτικών Γάμων)
  • Για την περίπτωση δεύτερου γάμου, χρειάζεται ληξιαρχική πράξη θανάτου/ διαζυγίου
  • Δικαιολογητικά για την αίτηση σε παιδικούς σταθμούς

   Για την αίτηση σε κάποιο δημόσιο παιδικό σταθμό απαιτούνται κάποια δικαιολογητικά και κάποια πιστοποιητικά έγγραφα. Τα δικαιολογητικά που θα χειαστείτε είναι τα εξής: 1. Αίτηση συμπληρωμένη από τον πατέρα ή τη μητέρα ή τον κηδεμόνα του παιδιού, με το γνήσιο της υπογραφής. 2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.

  • Προετοιμασία γάμου

   Ο γάμος είναι μία διαδικασία η οποία κάνει ευτυχισμένους δύο ανθρώπους. Η προετοιμασία του γάμου απαιτεί σωστό προγραμματισμό και οργάνωση. Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν τις περισσότερες προετοιμασίες.

  • Ευχές για βάφτιση

   Ευχες για βάφτιση: - Ολόθερμες ευχές για το μωράκι σας, να το δείτε όπως επιθυμείτε! - Γάμος και βάπτιση μαζί, ωραία εμπειρία. Διπλή χαρά, διπλή γιορτή, διπλή και η ευτυχία. - Εγκάρδια συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για το νεογέννητο. - Χίλιες ευχές για το μωράκι σας!